Ny analyse af Danmarks restauranter

TURISME: Ole Egholm & co. analyserer for andet år den danske restaurationsbranche – og kigger også på dens konkursryttere.

”Der er mange konkursryttere i den danske restaurationsbranche, men mange laver godt arbejde,” siger Ole Egholm til standby.dk – i dag udkommer hans nye 150 sider lange analyse af den danske restaurationsbranche.

Analysen tager udgangspunkt i restauratørernes regnskaber, offentliggjort inden 4. januar i år. Her medtages alle virksomheder med bruttofortjeneste på over 5 mio. kr.

”De oplysninger, der ikke fremgår af regnskaberne, laver vi estimater på,” siger Ole Egholm og tilføjer: ”Vores analyse af de 309 største (med 1.556 serveringssteder) dækker næsten 40 pct. af branchen, der omsætter for ca. 16 milliarder kr. om året.”

Ole Egholm tilføjer: ”Ud over de generelle regnskabsoplysninger og nøgletal for restaurationsvirksomhed laver vi også snit på, hvordan det går for virksomhederne, størrelse og ejertype.”

Ole Egholm & co. har delt opgørelsen af branchen i Restauranter (147), Caféer (73), Fastfood (36), Barer & Natklubber (14), Kantineoperatører (14) og Catering (25).

Ole Egholm siger, at 2015 var fantastisk år for de danske restauratører. De 309 største i branchen tjente 540 mio. kr., en fremgang på 126 mio. kr. siden året før, formentligt branchens største overskud nogensinde.

Analysen til 3.600 kr. plus moms kan bestilles ved at maile til ole@danskbrancheanalyse.dk