Finn Steffensen, ejer af vestjyske Nymindegab Kro, er ny bestyrelsesformand for Small Danish Hotels. Pressefoto via Small Danish Hotels.

Ny bestyrelsesformand i største danske hotelkæde

Den nye formand for Small Danish Hotels ser det som sin vigtigste opgave, at få hotelkæden tilbage på vækstsporet efter coronakrisen. Medlem af foreningen krakkede sidste uge.

Det var med udgangspunkt i en noget anden virkelighed, at Finn Steffensen efter seks år som næstformand i Small Danish Hotels, sagde ja til at blive ny bestyrelsesformand efter kroejer Hilding Hvid fra Gjerrild Kro på Djursland.

Kromanden fra Djursland, Hilding Hvid, er stoppet efter 17 år som bestyrelsesformand i Small Danish Hotels. Pressefoto via Small Danish Hotels.

Small Danish Hotels, SDH, der i øjeblikket har 65 medlemmer, fik i 2019 hotelkædens bedste år nogensinde, blev det oplyst i forbindelse med generalforsamlingen. Et hotelmedlem af foreningen krakkede dog sidste uge – se historien herunder: ”Dansk hotelkæde frygter konkurser hos medlemmer.”

Hovedmarkederne for SDH, Danmark og Sverige, viste sidste år en gæstefremgang på otte 8 og 16 procent. Men nu har corona-krisen slået hotelbranchen ud af kurs.

”Branchen er i den hårdeste periode nogensinde. Når vi skal rejse os igen, bliver det vigtigt at stå i et fællesskab. SDH har som forening et stærkt fundament, men der vil være nye spilleregler for branchen og der skal kæmpes for de mange små og mellemstore hoteller,” siger den nye formand, Finn Steffensen, i pressemeddelelse.

Til daglig driver han den familieejede Nymindegab Kro ved Vesterhavet med hustruen, datteren og svigersønnen.

Næsten hver 20. overnatning i Danmark
Ifølge Small Danish Hotels havde kæden sidste år 17 procent af det samlede antal hotelovernatninger i Danmark, der ifølge Danmarks Statistik talte 6,9 millioner overnatninger på kroer og hoteller.

”Alle vores medlemmer mærker voldsomme økonomiske konsekvenser af corona-krisen, og det betyder, at vi skal være ekstra progressive og skrue tempoet op, når vi kommer på den anden side. Kampen om gæsterne bliver hårdere, og vi kommer til at redefinere indsatsen på flere punkter,” siger SDH’s direktør, Jørgen Christensen.

Skiftet på formandsposten hos SDH skyldtes, at Hilding Hvid ønskede at trække sig efter 20 år i bestyrelsen, heraf de seneste 17 som formand.

Udover Finn Steffensens som formand består bestyrelsen af SDH nu af Flemming Jakobsen fra Hotel Vejlefjord, Brian Madsen fra Hotel Fjordgården i Ringkøbing, Birgitte Messmann fra Hotel Phønix i Hjørring, Thomas Danielsen fra Hotel Frederik VI i Odense samt Michael Thinggaard fra Hotel Thinggaarden i Hurup. Suppleant er Poul Müller fra Herning City Hotel.

Kromanden fra Djursland
Hilding Hvid blev født i Sverige, men voksede op i Randers. I 1968 købte hans far Gjerrild Kro, som Hilding Hvid og hans hustru, Helle, overtog i 1987. I begyndelsen af 1990’erne meldte Hilding Hvid sin Gjerrild Kro ind i Dansk Kroferie, forgængeren for Small Danish Hotels. Her blev han hurtigt en del af bestyrelsen og i 2003, blev han valgt til formand.

Om sin nu afgåede formand, siger SDH’s administrerende direktør, Jørgen Christensen:

”Hilding har altid været kædens mand til fingerspidserne. Han har samlet foreningen og formået at se udviklingsmuligheder for både kæden og de enkelte hoteller og kroer. Hilding har lagt sine samarbejdsevner, talegaver og diplomatiske tilgang i at skabe de bedste rammer for medlemmerne, men i høj grad også til at præge erhvervet med sine kontante holdninger og sans for det politiske perspektiv.”

Relaterede artikler:

Dansk hotelkæde frygter konkurser hos medlemmer

Udfordringer for hotelbranchen efter coronaen

Dansk hotelkæde får ladestationer til elbiler