Rutsjebanen Fønix åbnede i år i Fårup Sommerland som Danmarks største og hurtigste. Den har kostet cirka 100 millioner, hvilket svarer til lidt over én million kroner per meter for den 905 meter lange rutsjebane. Arkivpressefoto fra Fårup Sommerland.

Ny dansk rutsjebane kåret som Europas bedste

Fårup Sommerlands nye investering på 100 millioner kroner, rutsjebanen Fønix, vinder pris som Europas bedste. Forlystelsesparken kåret som Europas bedste med under 1,5 mio. årlige gæster.

For andet år i træk blev Fårup Sommerland ved Blokhus på den jyske vestkyst kåret som Europas bedste forlystelsespark i kategorien for parker med under 1,5 millioner årlige besøgende.

Det skete ved prisuddelingen Park World Excellence Awards 2022 i går, onsdag, i London. I alt var der 18 kategorier.

Ved prisoverrækkelserne modtog Fårup Sommerlands nye forlystelsesinvestering til 100 millioner kroner, Fønix, der havde premiere i år, prisen som Europas bedste rutsjebane.

Det skriver Fårup Sommerland i en pressemeddelelse. Park World Excellence Awards er ifølge Fårup Sommerland ”en førende ordning for anerkendelse af en række af de bedste attraktioner på tværs af Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA)”

Klik for større format. Teamet fra Fårup Sommerland tager imod priserne ved Park World Excellence Awards 2022. Fra venstre Tue Albrektsen, teknisk chef, Niels Jørgen Jensen, administrerende direktør, Morten Gade, økonomichef, og salgschef Bettina Christensen. Foto via Fårup Sommerland.

En kæmpe cadeau
I pressemeddelelsen siger Niels Jørgen Nielsen, administrerende direktør for Fårup Sommerland: ”Vi er glade for og stolte over at modtage priserne, som er en kæmpe cadeau til alle medarbejdere i Fårup Sommerland for det arbejde, vi udfører hver eneste åbningsdag.

Vi har investeret massivt i parken de senere år for. Derfor er det helt fantastisk, at vores indsatser bliver bemærket internationalt, og at vi nu modtager denne hæder,” siger Niels Jørgen Jensen, der også er bestyrelsesformand for VisitDenmark.

Fårup Sommerland var nummer fire på VisitDenmarks årlige attraktionsliste med Danmarks 300 største attraktioner i 2021. Reelt var placeringen nummer seks, men hverken Dyrehavsbakken nord for København eller Legoland i Billund gad oplyse antal besøgende, og kom derfor slet ikke på attraktionslisten.

Over én million kroner per meter
Fønix-rutsjebanen var klar, da Fårup Sommerland 9. april startede årets sæson. Forlystelsesparken slutter årets sæson i forbindelse med efterårsferien den 23. oktober. Udenfor højsæsonen er der ikke åbent alle dage, men det bliver trods alt til 120 åbningsdage i år, sagde Fårup Sommerlands administrerende direktør, Niels Jørgen Nielsen, sidste måned til Standby.dk

Fønix-rutsjebanen i Fårup Sommerland er ifølge forlystelsesparken Danmarks største og hurtigste rutsjebane. Den 40 meter høje og 905 meter lange forlystelse kører med en topfart på op til 95 kilometer i timen.

”Fønix er den største forlystelsesinvestering i Fårup Sommerlands historie, og det glæder os naturligvis, at den også begejstrer internationale aktører inden for branchen,” siger Niels Jørgen Jensen.

Foruden prisen fra Park World Excellence Award, er Fønix også kåret som den bedste nye forlystelse i 2022 ved prisuddelingen European Star Award, der uddeles af magasinet Kirmes & Park International, oplyses det.

Forventer 700.000 gæster i år
I søndags slog Fårup Sommerland sin årlige besøgsrekord fra 2013 med på 656.904 gæster.

Niels Jørgen Jensen oplyste i den forbindelse til Standby.dk, at han i år forventer, at forlystelsesparken runder 700.000 besøgende inden der lukkes med udgangen af efterårsferien.

Omkring 80 procent af Fårup Sommerlands besøgende er normalt danskere. De udenlandske turister er primært nordmænd, tyskere og svenskere.

 

Relaterede artikler:

Fårup Sommerland satte besøgsrekord

Danske attraktioner tabte halvdelen af gæsterne

Tivoli opjusterer igen forventningerne til i år