Ny direktørrokade hos Scandic

scandic copenhagen hotelHOTELLER: Sidste efterår fik Scandic ny direktør til sit største hotel i Danmark, men den nye direktør stoppede for ”et stykke tid siden.” Dermed måtte landets største hotelkæde igen blande kortene. Nu er en veteran tilbage til direktørstolen for Scandic Copenhagen, mens kædens fineste hotel også har skiftet direktør.

I september sidste år meddelte Scandic, at Caspar P. Schmidt var ny direktør for Scandics største hotel i Danmark, Scandic Copenhagen med 486 værelser. Han kom dermed tilbage til Danmark efter at have arbejdet i Australien, senest hos Toga Hotels i Sydney. Han var frem til 2009 General Manager for Adina Apartment Hotel Copenhagen med 128 hotellejligheder på Østerbro.

Men Caspar Schmidt er allerede historie hos Scandic. I går sagde adm. direktør de seneste syv år for Danmarks største hotelkæde med 22 hoteller, Jens Mathiesen, til standby.dk: ”Caspar er stoppet hos os for et stykke tid siden for at søge nye udfordringer, men jeg ved ikke, hvad han laver i dag.”

For at få direktørkabalen til at gå op, har Scandic atter gjort Kirsten Glente Grindsted til direktør for Scandic Copenhagen. Hun har flere gange til standby.dk sagt: ”Det er mere end et fuldtidsjob at være direktør for Scandic Copenhagen.”

Kirsten Glente er dermed ikke mere direktør for såvel hotelkædens nok fineste hotel i Danmark, Scandic Palace på Rådhuspladsen, samt distriktsdirektør for de otte Scandic-hoteller i hovedstadsregionen – fem i København samt et i hhv. Hvidovre, Glostrup og Lyngby.

Det er som sådan tredje gang, Kirsten Glente bliver direktør for Scandic Copenhagen. Hun har tidligere været direktør på Scandic Palace, hvorfra hun kom til Scandic Copenhagen – og så retur til Palace, da hotellets daværende direktør, Pia Jakobsen, stoppede sidste forår og i efteråret blev hotelchef for Crowne Plaza-hotellet i Ørestad, der hører under Bella Centers BC Hospitality Group.

Søren Faerber er ny direktør for Scandic Palace Hotel på Rådhuspladsen og også distriktsdirektør for København, hvor Scandic samlet har over 1.700 hotelværelser. Søren Faerber har i otte år været Food & Beverage-direktør for Scandic Danmark og er i direktionen for Scandic Danmark.

Jens Mathiesen sagde i går til standby.dk: ”Jeg begyndte før påske at tale med Kirsten om, at hun skulle tilbage til Scandic Copenhagen. Det er et kæmpe hotel med knap 500 værelser og 1.400 kvadratmeter møde- og konferencelokaler. Så det kræver en fuldtidsdirektør for dette hotel, der står for ca. 15 pct. af Scandics omsætning på omkring en milliard kr. om året i Danmark.”

”Jeg er også glad for, at Søren Faerber har sagt ja til sit nye job. Han er i vores direktion og kender derfor vores forretningsgange og strategier rigtig godt. Det var derfor nærliggende, at give Søren denne nye udfordring,” siger Jens Mathiesen, der sidste måned blev nyt medlem af bestyrelsen for Wonderful Copenhagen. Samlet har Scandic har 230 hoteller i Norden og Nordeuropa.