Det nye værtspar for Danhostel Sandvig på Bornholm, Line og Peter Juhl Kronow, med parrets otteårige datter, Mia. Pressefoto fra Danhostel.

Ny ejer af Bornholms eneste Danhostel

Yngre ægtepar overtager ejerskabet og driften af Danhostel Sandvig med 98 sengepladser på de 27 værelser. De vil gerne have vandrerhjemmet åbent også uden for højsæsonen.

Hidtil fra Danhostel Sandvig, tæt på turistattraktionen Hammershus, været åben fra starten af marts til starten af oktober. Danhostel Sandvig kom med i Danhostel-kæden i 2016 – tidligere var det kendt som Hotelpension Verona.

”Men fordi vi selv skal bo på stedet, er vi åbne for at kunne være åbne i en længere periode, så vi dermed også støtter Bornholms turisme med at blive en helårsdestination,” siger 37-årige Line Juhl Kronow til STANDBY.dk – hun er sammen med sin mand, Peter, der er uddannet bygningssnedker, fra årsskiftet de nye ejere af Danhostel Sandvig/ Hotelpension Verona, som de hidtidige ejere drev i 29 år.

”Jeg har længe haft drømmen om at blive selvstændig, nu var chancen der,” siger Line Juhl Kronow, der er født på klippeøen og som nu vender efter 15 år i København, hvor hun blandt andet har arbejdet på Danhostels hovedkontor.

Det nye værtspar åbner Danhostel Sandvig til marts næste år

Fiskergrupper, lejrskoler og større grupper er Danhostel Sandvigs vigtigste gæster. Og det er en fast tradition fra det tidlige forår, at de første grupper af blandt andet lystfiskere begynder at komme til Allinge, hvor Danhostel Sandvig ligger.

”Vi glæder os meget til at drive Danhostel Sandvig fra det nye år. Vi har allerede en række ønsker og planer for stedet, men allervigtigst for os er det at bevare den stemning og den ånd, som det tidligere værtspar, Bettina og Per, har været med til at skabe,” siger det nye værtspar i en pressemeddelelse fra Danhostel og tilføjer:

”Vi ønsker at drive et Danhostel som er rummeligt og som har plads til alle typer gæster. Store gæstegrupper er blandt andet de mange lystfiskere og lejrskoler, som vender tilbage til stedet år efter år, men også børnefamilier på ferie på Bornholm. Vi kommer løbende til at starte renovering af værelserne og storkøkkenet.”

Flere gæster uden for højsæsonen
Det lokale samarbejde mellem de øvrige overnatningsaktører og turistattraktioner på Bornholm er vigtigt for de nye ejere, som primært vil benytte lokale leverandører, når der skal købes ind til vandrerhjemmet.

”Vi har til en start valgt at bosætte os på selve vandrerhjemmet sammen med vores datter Mia. At vi bor på selve vandrerhjemmet, gør at vi let kan åbne op for overnatninger også udenfor højsæsonen. Vi synes, det er utroligt vigtigt, at vi sammen med de mange andre erhvervs- og butiksdrivende på Bornholm er med til at styrke turismen uden for højsæsonen til gavn for os alle herovre, og vi ser meget frem til at kunne yde vores bidrag til at styrke turismen på Bornholm på alle tider af året,” siger de nye ejere af Danhostel Sandvig.

Eneste Danhostel på Bornholm
Danhostel Sandvig er det eneste Danhostel på Bornholm, i alt har den store danske kæde af vandrerhjem i øjeblikket 64 hostels som medlemmer. Samlet havde disse sidste år cirka en million overnatninger fordelt på familier og feriegæster, møder, lejrskoler, sports- og fritidsgrupper samt håndværkere.

Relaterede artikler:

Danhostels-direktør ville ikke gå ned i løn

Nyt firma vil arrangere møder på Bornholm

Ægtepar i spidsen for Danhostel Rømø