Ny færgerute mellem Sverige og Norge

Fjord-Lines-skib-OslofjordNorske Fjord Line har omdøbt færgen Bergensfjord totalt til Oslofjord og moderniseret skibet for 225 mio. kr. Det sejler nu ny rute fra Sandefjord i Norge til Strømstad i Sverige.

Fjord Lines ‘gamle’ Bergensfjord har tidligere sejlet mellem Hirtshals, Stavanger og Bergen. ”Hele skibets grundlæggende design er fornyet, og samtlige kahytter er fjernet. Det har givet plads til gode shopping-muligheder, restauranter og siddepladser til alle passagerer. Med den gennemgribende restaurering har vi udvidet kapaciteten fra 840 passagerer til 1.800 og fra 300 biler til 410”, siger Gert Balling, direktør i Fjord Line Danmark.

Det 134 meter lange skib skal sejle fire daglige afgange mellem Norge og Sverige.

Fjord Line Danmark sejler mellem Danmark og Norge på ruterne Hirtshals – Stavanger – Bergen, Hirtshals – Langesund og i sommerhalvåret på ruten Hirtshals – Kristiansand.

I juli 2013 blev flåden udvidet med MS Stavangerfjord, og i marts i år blev søsterskibet MS Bergensfjord indsat. Hurtigfærgen HSC Fjord Cat sejler mellem Hirtshals og Kristiansand.

Fjord Line blev grundlagt i 1993 og har 450 medarbejdere, heraf godt 85 på land i Danmark og Norge, mens ca. 365 er ansat på helårsbasis.