Ny flyrute til Schweiz

sun-air i billundFLYSELSKABER: For anden gang på en måned får Danmark i dag ny flyrute til Schweiz – denne gang åbner danske Sun-Air mellem Billund og Zürich med fem fly om ugen.

Ruten til Zürich bliver British Airways partnerens 8. fra Danmarks næststørste lufthavn.

Sun-Air har primært Dornier 328 jetfly med plads til 32 passagerer. ”Vi har arbejdet med at få denne rute på plads et par år,” siger flyselskabets kommercielle direktør, Kristian Tvergaard, til standby.dk og tilføjer ”Vi kigger på endnu et par nye ruter i år.”

Sun-Air abonnerer på en strategi om direkte ruter fra Jylland i samarbejde med det jyske erhvervsliv og flyver fra Aalborg til Oslo, fra Aarhus til Oslo, Stockholm Bromma, Göteborg og fra Billund til Bergen, Bruxelles, Düsseldorf, London City, Manchester, München, Oslo og fra i dag også Zürich. Ligeledes flyver Sun-Air mellem Gøteborg og Manchester.

Sun-Airs nye rute er den anden mellem Danmark og Schweiz, der åbner i denne måned. 12. april startede Swiss en ny rute fra Geneve til København med seks fly om ugen – i forvejen flyver Star Alliance-medlemmet fire gange på hverdage mellem sin hovedlufthavn, Zürich, og København; i konkurrence med Easyjet og SAS.

På København-Zürich har Swiss 40 ugentlige fly til og fra de to lufthavne, med ruten mellem Geneve og København kommer Swiss op på yderligere 12 flyvninger om ugen.

I oktober sidste år tildelte Danske Rejsejournalister Sun-Air Rejseprisen 2013.