Ny græsk destination

grækenland-ithaca-ferie-800x457Den græske ø Ithaca, ca. 100 km syd for Korfu, bliver fra sidst i maj næste år og frem til efterårsferien nyt rejsemål for Århus Charter, der har Danmarkspremiere med øen. Der er dog ingen rejser til Ithaca i august – her ferierer masser af grækere nemlig på øen, der er på størrelse med Samsø.

Ithaca i Det Ioniske Hav har danske charterturister indtil videre haft til gode, men nu kan Århus Charter som første danske charterselskab tilbyde bureauets gæster rejsemålet. Der bliver fra 23. maj en ugentlig flyvning fra Billund Lufthavn.

”Vi er altid på udkig efter spændende rejsemål, og med Ithaca har vi virkelig fundet et, som vi tror danskerne vil sætte pris på. Her møder man det uspolerede Grækenland,” siger Århus Charters bureauchef, Henrik G. Jensen, og tilføjer:

”Ithaca har alle muligheder for en aktiv ferie med vandreture i den bjergrige natur. Man kan leje en bil eller cykel, bade, dykke, snorkle eller blot nyde solen i sit eget tempo i de små hvide bugter på øen. Der er også mulighed for at leje havkajak eller båd og på egen hånd udforske øen fra vandsiden.”

Dog er der ingen afgange til Ithaca i august, da grækerne selv i vid udstrækning her holder ferie på øen.

Der flyves fra Billund til Preveza, hvorfra der er busafgang til Lefkas; herfra sejles gæsterne på en times tid til Ithaca.

Ithaca er med sine ca. 96 km² ca. på størrelse med Samsø. Der er ca. 3.000 fastboende på øen, flest bor i hovedbyen Vathy, hvor også Århus Charters syv hoteller ligger.

Ifølge historikken var Ithaca hjemsted for sagnkongen Odysseus.

Århus Charter blev sidste efterår overtaget af Primo Tours fra Ringkøbing.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.