Ny græsk destination

grækenland-ithaca-ferie-800x457Den græske ø Ithaca, ca. 100 km syd for Korfu, bliver fra sidst i maj næste år og frem til efterårsferien nyt rejsemål for Århus Charter, der har Danmarkspremiere med øen. Der er dog ingen rejser til Ithaca i august – her ferierer masser af grækere nemlig på øen, der er på størrelse med Samsø.

Ithaca i Det Ioniske Hav har danske charterturister indtil videre haft til gode, men nu kan Århus Charter som første danske charterselskab tilbyde bureauets gæster rejsemålet. Der bliver fra 23. maj en ugentlig flyvning fra Billund Lufthavn.

”Vi er altid på udkig efter spændende rejsemål, og med Ithaca har vi virkelig fundet et, som vi tror danskerne vil sætte pris på. Her møder man det uspolerede Grækenland,” siger Århus Charters bureauchef, Henrik G. Jensen, og tilføjer:

”Ithaca har alle muligheder for en aktiv ferie med vandreture i den bjergrige natur. Man kan leje en bil eller cykel, bade, dykke, snorkle eller blot nyde solen i sit eget tempo i de små hvide bugter på øen. Der er også mulighed for at leje havkajak eller båd og på egen hånd udforske øen fra vandsiden.”

Dog er der ingen afgange til Ithaca i august, da grækerne selv i vid udstrækning her holder ferie på øen.

Der flyves fra Billund til Preveza, hvorfra der er busafgang til Lefkas; herfra sejles gæsterne på en times tid til Ithaca.

Ithaca er med sine ca. 96 km² ca. på størrelse med Samsø. Der er ca. 3.000 fastboende på øen, flest bor i hovedbyen Vathy, hvor også Århus Charters syv hoteller ligger.

Ifølge historikken var Ithaca hjemsted for sagnkongen Odysseus.

Århus Charter blev sidste efterår overtaget af Primo Tours fra Ringkøbing.