Den i september nye investorejerkreds af Bandholm Hotel på Lolland var fra venstre Peter Bøgil, der nu har trukket sig, Peter Hauge Jensen, Rolf Adamson og Nicolai Kærgaard. Bandholm Hotel fik ved dette års Danish Travel Awards tredjepladsen blandt Danmarks bedste luksushoteller. PR-foto.

Ny hoteldirektør forlader ambitiøst projekt

Dårligt var Peter Bøgil præsenteret som ny general manager for og medejer af Bandholm Hotel på Lolland, før han nu har forladt det 4-stjernede hotel med de store ambitioner.

I starten af september fik Bandholm Hotel, der tidligere var ejet af frikirken Faderhuset, ny ejerkreds samlet under paraplyen Bandholm Hotel Holding – med i denne ejerkreds var blandt andet Peter Bøgil.

Han skulle fremover være general manager for Bandholm Hotel, der ved dette års Danish Travel Awards fik tredjepladsen blandt Danmarks bedste luksushoteller, kategorien blev vundet af Dragsholm Slot.

Peter Bøgil var ifølge hans Linkedin-profil salgs- og marketingchef for Ruths Hotel i Gl. Skagen fra 2008-2010 ligesom han fra oktober sidste år til juni i år var direktør for Hotel Kronjylland i Randers.

Og nu er Peter Bøgil også væk fra Bandholm Hotel, skriver Ekstra Bladet onsdag. Det skete åbenbart få dage efter han var tiltrådt – ligesom han ikke mere er med i ejerkredsen af Bandholm Hotel Holding. Det fremgår af CVR-registret.

Og Peter Hauge, der er medejer og nu har overtaget direktør-titlen, bekræfter forløbet: ”Et par dage efter, vi havde overtaget, måtte han (Peter Bøgil, red) af personlige årsager trække sig fra projektet.”

Hovedpersonen, Peter Bøgil, siger til Ekstra Bladet, at han var tilknyttet det lollandske firestjernede hotel som konsulent. Om sit stop siger han: ”Det er et personligt valg. Jeg kan ikke bruge de kræfter på Bandholm Hotel, jeg havde tænkt i starten. Jeg har nogle projekter i det nordjyske, og dem har jeg valgt at prioritere… Jeg kan ikke bidrage og bare være passiv investor, så jeg ville gerne købes ud af (Bandholm) projektet.”

Ifølge Ekstra Bladet leder hotellets nuværende ejerkreds efter knap 20 millioner kroner fra en eller flere investorer.

”En kapacitet indenfor hoteldrift som Peter Bøgil”
I pressemeddelelsen fra september i år med nyheden om det nye firkløver som ejer af Bandholm Hotel, sagde Peter Hauge Jensen, administrerende direktør for holdingselskabet Bandholm Hotel Holding, der ejer hotellet i en pressemeddelelse:

”Det er med glæde og ydmyghed, at vi overtager et særdeles veldrevet hotel. Og vi ser frem til at fortsætte med at kunne tilbyde gæster en helt særlig oplevelse her på Bandholm Hotel

At vi samtidig er lykkedes med at involvere en kapacitet indenfor hoteldrift i Danmark som Peter Bøgil i både ejerkredsen og hotelledelsen, er for os et eksempel på vores vilje til ikke blot at fastholde, men også at udbygge hotellet til et helt usædvanligt højt niveau,” hed det i pressemeddelelsen.

Den nye ejerkreds af Bandholm Hotel via selskabet Bandholm Hotel Holding er ifølge pressemeddelelsen ”stærke navne fra dansk erhvervsliv” – de tæller udover Peter Hauge Jensen og hoteldirektør Peter Bøgil også Nicolai Kærgaard og Rolf Adamson, sidstnævnte stoppede i foråret som kundeservicedirektør i YouSee.

Tidligere ejet af frikirke
Bandholm Hotel er, skrev Finans.dk tidligere i år, blandt andet kendt for siden 2008 at have været ejet af tidligere medlemmer af frikirken Faderhuset, der nedlagde sig selv i 2013.

Eneejer har indtil salget til Bandholm Hotel Holding været Lars Henrik Kristiansen, der er gift med Faderhusets stifter, Ruth Evensen, der siden har skiftet efternavn til Kristiansen.

Faderhuset blev kendt i medierne for sin årelange kamp om Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København. Faderhuset havde købt bygningen i 00’erne og fik det ryddet af politiet under voldsomme gadekampe i 2007.

Relaterede artikler:

Kendt dansk hotel skifter ejer

Stort dansk hotel snupper direktør fra konkurrent

Nyt dansk hotel skal igen have ny direktør