Den nye investorejerkreds af Bandholm Hotel på Lolland er fra venstre Peter Bøgil, Peter Hauge Jensen, Rolf Adamson og Nicolai Kærgaard. PR-foto.

Kendt dansk hotel skifter ejer

Firestjernede Bandholm Hotel, der tidligere var ejet af frikirken Faderhuset, har fået ny ejerkreds.

Hotellet på Lolland er for en ikke oplyst sum blevet købt af en ny ejerkreds, samlet under paraplyen Bandholm Hotel Holding, der fortsætter driften af hotellet.

”Det er med glæde og ydmyghed, at vi overtager et særdeles veldrevet hotel. Og vi ser frem til at fortsætte med at kunne tilbyde gæster en helt særlig oplevelse her på Bandholm Hotel,” siger Peter Hauge Jensen, administrerende direktør for Bandholm Hotel Holding i en pressemeddelelse og tilføjer:

”At vi samtidig er lykkedes med at involvere en kapacitet indenfor hoteldrift i Danmark som Peter Bøgil i både ejerkredsen og hotelledelsen, er for os et eksempel på vores vilje til ikke blot at fastholde, men også at udbygge hotellet til et helt usædvanligt højt niveau.”

Peter Bøgil, der er ny general manager for Bandholm Hotel, var ifølge hans Linkedin-profil salgs- og marketingchef for Ruths Hotel i Gl. Skagen fra 2008-2010 ligesom han fra oktober sidste år til juni i år var direktør for Hotel Kronjylland i Randers.

Sammen med sin hustru, Heidi, flytter han nu til Bandholm og vil overtage den daglige ledelse af hotellet, der udover hoteldelen også omfatter en restaurant samt en spa- og wellness-afdeling.

Bag den helt nye ejerkreds af Bandholm Hotel via selskabet Bandholm Hotel Holding står ifølge pressemeddelelsen ”stærke navne fra dansk erhvervsliv” – de tæller udover direktør Peter Hauge Jensen og hoteldirektør Peter Bøgil også Nicolai Kærgaard og Rolf Adamson, sidstnævnte stoppede i foråret som kundeservicedirektør i YouSee.

Den nye hotelchef, Peter Bøgil, er kontaktperson i pressemeddelelsen, men det var tidlig mandag aften ikke muligt for STANDBY.dk at træffe ham.

Men til TV2 Øst siger Peter Bøgil, at ingen er fyret i forbindelsen med salget af Bandholm Hotel. Men han regner dog med, at der vil være en del udskiftning i personalet.

”Det er et familiedrevet hotel, og det er klart, at der vil jo nok ske et skift i personalet, når familien stopper. Det er jo både mand og kone og deres børn og kusiner, så selvfølgelig vil der ske en udskiftning. Det kan ikke undgås,” siger Peter Bøgil.

Tidligere ejet af frikirke
Bandholm Hotel er ifølge Finans.dk blandt andet kendt for siden 2008 at have været ejet af tidligere medlemmer af frikirken Faderhuset, der nedlagde sig selv i 2013.

Eneejer har indtil salget til Bandholm Hotel Holding været Lars Henrik Kristiansen, der er gift med Faderhusets stifter, Ruth Evensen, der i dag har skiftet efternavn til Kristiansen.

Faderhuset blev kendt i medierne for sin årelange kamp om Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København. Faderhuset havde købt bygningen i 00’erne og fik det ryddet af politiet under voldsomme gadekampe i 2007.

Relaterede artikler:

25 danske hoteller til tops hos Tripadvisor

Nyt dansk samarbejde skal skaffe flere cykelturister

Brancheforening i dansk turisme bliver større