Hotel Siemsens Gaard i bornholmske Svaneke har fået ny ejer, der er kommet i konflikt med fagbevægelsen. Arkivpressefoto fra VisitDenmark.

Ny hotelejer i strid med fagforening

”De leverer ingenting, de er bare en byrde,” siger August Lund, den nye ejer af Hotel Siemsens Gaard i Svaneke om fagforeningen 3F. Han er også medejer af et rejsebureau og et hotel i København.

En tidligere Goldman Sachs-direktør, August Lund, der er medejer af restaurantkæden Cofoco, har ved overtagelse af Hotel Siemsens Gaard i Svaneke afvist at tegne overenskomst med 3F Bornholm. Han overtog Hotel Siemsens i februar i år, efter at det havde været ejet af samme familie i 50 år. Det skriver Berlingske.

”Alle medarbejdere på Siemsens er bedre stillet med nuværende kontrakter og arbejdsforhold, end hvad de har haft og ville få under 3F,” siger August Lund til TV 2 Bornholm. Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation på Bornholm, Jens Christian Olsen, siger: ”En erklæret fjende af den danske model er kommet til øen og udfordrer det bornholmske arbejdsmarked.”

En igangsat sympatikonflikt mod Siemens-hotellet betyder, at 3F-medlemmer ikke må udføre arbejde for eller levere til hotellet, hvilket kan medføre, at skraldet ikke bliver hentet, eller varerne ikke leveres.

Jonna Nielsen, formand for 3F Bornholm, skriver i en e-mail til Berlingske, at den nye ejer af Hotel Siemsens Gaard vil ”diktere de ansattes vilkår og fratage dem det sikkerhedsnet, som det fagretlige system giver medarbejderne i tilfælde af tvist og uenighed.”

Berlingske har forsøgt at få en kommentar fra August Lund. Men han stillede en række betingelser for sin medvirken, som Berlingske ikke ville opfylde.

Medejer af rejsebureau
I 2019 åbnede rejsebureauet Den Grønne Rejse, der ikke vil bruge fly – men primært sende sine gæster med tog, skrev STANDBY.DK. Bureauet ejes af Christian Ernstved-Rasmussen, medstifter af high end-rejsebureauet Peacock Travel, hvor han var i 12 år. Herefter fulgte fem år som medejer for et andet Hellerup-bureau med også rejser i den dyre ende, 80Days.

De to andre investorer i Den Grønne Rejse er den kendte tegner og filminstruktør med mere, Anders Morgenthaler, samt netop August Lund, medejer af den store københavnske restaurantkæde Cofoco, en forkortelse for Copenhagen Food Collective.

Cofoco kom i 2019 tættere på rejsebranchen, da kæden købte Hotel Copenhagen Crown på Vesterbrogade, hvor det i en årrække havde levet et noget upåagtet liv. Efter en større renovering genåbnede hotellet i august sidste år sine 90 værelser under det nye navn, Coco Hotel.

Det firestjernede hotel, der har otte værelsestyper, var indtil 2006 drevet af den franske hotelgigant Accor Hotels.

Relaterede artikler:

Rejsebureauejer fortsætter opkøb i hotelbranchen

Intet hastværk med at finde ny HORESTA-direktør

Kendte danskere investerer i nyt rejsebureau