Ny i spidsen for stor turoperatør

Carsten Lindholm Pedersen.

REJSEBUREAU: Den adm. direktør og medejer af Danmarks største turoperatør tager et skridt tilbage og er nu Chief Commercial Officer – selskabets finansdirektør overtager posten som øverste direktør.

”Det er på ingen måde et farvel fra min side. Jeg har tænkt mig at fortsætte længe endnu. Jeg har bare overdraget den daglige ledelse til yngre kræfter,” siger 63-årige Jesper Schou til standby.dk

Han har netop udskiftet titlen som adm. direktør for Billetkontoret til nu at være Chief Commercial Officer.

Billetkontorets nye adm. direktør er den hidtidige finansdirektør, Carsten Lindholm Pedersen. Han er ligesom Jesper Schou og salgsdirektør Kim Gerdes efter en nylig management buyout en af de tre ejere af Billetkontoret, der før var ejet af en række rejsebureauer.

Jesper Schou.

Jesper Schou kom i 1991 til Danmarks største turoperatør, Billetkontoret, der var åbnet året forinden. Billetkontoret omsætter for over 600 mio. kr. om året – virksomheden ’forhandler og administrerer flyaftaler for en lang række specialrejsebureauer og fungerer på den måde som fælles billetkontor for et par hundrede rejsebureauer’, oplyser hjemmesiden.

Antropolog og buschauffør

Jesper Schou, der er uddannet antropolog fra Københavns Universitet, fik sit første job i rejsebranchen ved at køre busser fra København til Amsterdam i begyndelsen af 1970’erne.

Han kom senere til bl.a. rejsebureauerne Marco Polo, Jysk Rejsebureau og Albatros Travel inden arbejdsgiveren blev Billetkontoret, der navnlig har fokus på ferierejser.

Jesper Schou er i dag bl.a. næstformand i Danmarks Rejsebureau Forening og bestyrelsesformand i Vitus Rejser (det tidligere 65-Ferie).

I forbindelse med direktørskiftet hos Billetkontoret, skrev Jesper Schou forleden til firmaets kunder bl.a.: ”Jeg har længe haft fast beslutning om, at jeg ikke havde lyst til at blive så længe i stolen, at der ville lyde et stiltiende ’det var da også på tide’, den dag jeg holder afskedsreception. Derfor skiftet. Det betyder ikke, at jeg går på pension. Jeg er lige så tilgængelig som før.”

Videre hedder det fra Jesper Schou: ”Jeg har sammen med Carsten (Lindholm Pedersen, red) og Kim Gerdes det seneste par år gennemført et management buyout i firmaet. Og jeg er meget glad for, at jeg trinvist kan overdrage driften af Billetkontoret til to mennesker som jeg har et dybt værdifællesskab med. Planen er nu, at jeg fortsat vil være dybt involveret i IT-udviklingen, i den generelle kontrahering, og at jeg får mere tid til at drikke kaffe med kunderne.”

”Jeg er hammerstolt af, at vi i Billetkontoret har et team, som er indbyrdes vidt forskellige, men som alle har en stærk faglig kompetence. Det er det grundlag, vi bygger på. Det, og en overbevisning om, at vi ikke bare skal levere billetudstedelse. Vi skal også fjerne alt det bøvl, der kan opstå i den forbindelse. Det er ikke altid det lykkes – men det er dér, vi har vores fokus. Sådan var det i går, sådan er det i morgen,” lyder det fra Jesper Schou.