Ny kabinestrejke hos SAS

SAS-stewardesse-kabine.jpgKabinepersonalet i SAS har nedlagt arbejdet, da et medlemsmøde i formiddags, fredag, udviklede sig til et fagligt møde.

Ifølge kabinepersonalets fagforening, CAU, handlede medlemsmødet om fagforeningens forhandlinger med SAS ledelse om overflytning af 140 kabinefolk til datterselskabet Cimber. Men utilfredshed med forhandlingsforløbet førte til arbejdsnedlæggelse, skriver avisen.dk.

Ved middagstid har SAS indtil videre måttet aflyse fire fly på grund af strejken. De berørte passagerer får direkte besked per sms, oplyser pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen.

Hun beskriver arbejdsnedlæggelsen for ulovlig, og opfordrer medlemmerne til hurtigst muligt at vende tilbage til arbejdet.

”Vi mener, at vi har lagt nogle ret attraktive forslag på bordet, så vi er helt uforstående over for, at der er opstået så megen uro”, tilføjer hun.

Striden står om, hvilke forhold der skal gælde for de ansatte, der skal flyttes over i Cimber. Overflytningen til datterselskabet er en del af SAS spareplaner.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.