Ny kabinestrejke hos SAS

SAS-stewardesse-kabine.jpgKabinepersonalet i SAS har nedlagt arbejdet, da et medlemsmøde i formiddags, fredag, udviklede sig til et fagligt møde.

Ifølge kabinepersonalets fagforening, CAU, handlede medlemsmødet om fagforeningens forhandlinger med SAS ledelse om overflytning af 140 kabinefolk til datterselskabet Cimber. Men utilfredshed med forhandlingsforløbet førte til arbejdsnedlæggelse, skriver avisen.dk.

Ved middagstid har SAS indtil videre måttet aflyse fire fly på grund af strejken. De berørte passagerer får direkte besked per sms, oplyser pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen.

Hun beskriver arbejdsnedlæggelsen for ulovlig, og opfordrer medlemmerne til hurtigst muligt at vende tilbage til arbejdet.

”Vi mener, at vi har lagt nogle ret attraktive forslag på bordet, så vi er helt uforstående over for, at der er opstået så megen uro”, tilføjer hun.

Striden står om, hvilke forhold der skal gælde for de ansatte, der skal flyttes over i Cimber. Overflytningen til datterselskabet er en del af SAS spareplaner.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.