Ny KLM-rute fra Aalborg åbner stort potentiale

Det første KLM-fly i Aalborg Lufthavn landede søndag med bl.a. 33 hollandske journalister, rejseagenter og turoperatører. De skal lære Danmark at kende og formidle deres oplevelser til hollandske ferie- og erhvervsturister.

 

Aalborg bliver efter Billund og København, KLM’s tredje destination i Danmark. Og VisitAalborg og VisitDenmark ser store muligheder i at få flere hollændere til Nordjylland.

 

”Tilgængelighed er alfa og omega, når det gælder om at tiltrække udenlandske turister til Aalborg. Derfor har vi store forventninger til den nye rute, der giver adgang til det hollandske marked og kobler Aalborg op på et internationalt netværk af flyruter til hele verden,” siger marketingchef Peter Asboe-Hermansen, VisitAalborg.

 

Den nye KLM-rute mellem Aalborg og Amsterdam flyves med en Fokker 70 med plads til 80 passagerer.

 

’’Vi har tillid til Aalborg-regionens stærke vækstpotentiale. Med åbningen på Aalborg styrker vi KLM’s position i Danmark og bliver første store internationale flyselskab med tre gateways i Danmark,” siger Vincent Audusseau, landechef for Air France og KLM i Danmark og Island.

 

“Dette er en milesten for Aalborg Lufthavn, der bringer os op i en anden division i forhold til at være en international lufthavn. Det er en meget vigtig begivenhed for hele regionen’’, siger lufthavnsdirektør, Søren Svendsen.

 

Underholdningen i Aalborg Lufthavn bød bl.a. på skuespilleren Paprika Steen, der fortalte rejseanekdoter, samt Bryan Rice.

 

Med Aalborg flyver Air France KLM nu i Skandinavien til 13 lufthavne. Med de to nye ruter fra i går – Aalborg-Amsterdam og Billund-Paris – plus en sjette daglig KLM-flyvning mellem København og Amsterdam, har de to flyselskaber op til 20 daglige afgange til Danmark.

 

Også søndag rykkede Air France ind i Billund Lufthavn. Ligesom i Aalborg blev premiereflyet modtaget med en æresport fra lufthavnens brandbiler.

 

Air France-ruten, der på hverdage har tre afgange, blev åbnet af Prinsesse Marie. Ruten betjenes af Air Frances datterselskab, Brit Air, med CRJ-jetfly med plads til 50 passagerer.

 

Samlet har Air France og KLM flyvninger til 244 destinationer i over 106 lande fra deres hovedlufthavne, Paris-Charles de Gaulle og Amsterdam-Schiphol.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten