Ny kultur for drikkepenge i USA

1

drikkepengeSERVICE: En række restauranter i USA er begyndt at afskaffe drikkepenge til fordel for et servicegebyr. – Det er til gengæld på 20 procent.

Man tror det næppe, og måske holder det heller ikke i længden. Men i følge Rejseliv i Berlingske er der ved at ske betydningsfulde ændringer i USA på den del af turismen, som mange europæere absolut ikke bryder sig om. De vil gerne betale prisen, men de hader den amerikanske kultur, hvor man helst skal bevæge sig rundt med et bundt en dollarsedler i lommen for at begå sig.

Coman er en række af amerikanske restauranter, som ikke mere opkræver drikkepenge. Til gengæld er der indlagt et servicegebyr på 20 procent. Det er startet på Vestkysten bl.a. i San Fransisco. Og forskellen til regningen på en dansk restaurant, hvor der også er indregnet et gebyr på 15 procent, er ikke stor.

I følge en undersøgelse fra fagforbundene er syv ud af ti de dårligst betalte jobs i USA i restaurationsbranchen. Mindstelønnen er ca. 50 kr. i timen, men i jobs, hvor der forventes drikkepenge, er mindstelønnen 15 kr. i timen. Derfor lever 15 procent af de ansatte på restauranterne i en form for fattigdom.

I en kommentar siger kommunikationschefen for fagforbundene: ”Det er absurd, at en branche med millioner ansatte har været i stand til at undlade, at betale en rimelig løn, som folk kan leve af.”

Både gæster og ansatte har indtil videre taget godt imod ændringen i Comal restauranterne. Om det breder sig mere i USA kan man godt have sin tvivl om.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Ny kultur for drikkepenge i USA"

Notify of
avatar
Mikael
Mikael

De opkræver ikke drikkepenge, men “Til gengæld er der indlagt et servicegebyr på 20 procent”. Kunderne må juble over denne forbedring…

wpDiscuz