Ny ledelsesstruktur i SAS

Torbjørn Wist.

SAS har udnævnt Torbjørn Wist til ny Executive Vice President og Chief Financial Officer (CFO) efter Göran Jansson, der overtager ansvaret for koncernstrategi, vækstinitiativer, flyflåden og strategic sourcing.

Den nye struktur skal skabe en platform for SAS yderligere kundekontakt og sikre en udvikling af flåden, som lever op til voksende efterspørgsel efter business og leisure rejser blandt de hyppigt rejsende. I sin nye position fortsætter Göran Jansson som vicepræsident og medlem af koncernledelsen.

Torbjørn Wist er fra Norge og har omfattende indsigt og international erfaring fra finansbranchen, hvor han har haft adskillige lederposter i både USA, Storbritannien og Norge. Han kommer fra en stilling som finanschef i for Telenor ASA, hvor han har været siden 2012.

Göran Jansson.

“Jeg er glad for at byde velkommen til Torbjørn Wist. Han solide finansielle baggrund og erfaring fra tele-industrien gør ham til en gevinst for SAS koncernledelse og vores indsats for at styrke positionen i det konkurrenceprægede marked. Og jeg er glad for, at Göran Jansson med sit indgående kendskab til SAS og branchen som helhed, vil fremme vores strategiske planer”, siger CEO Rickard Gustafson.

Torbjørn Wist overtager posten efter SAS generalforsamling i marts 2018. Göran Jansson bliver på CFO-posten indtil da.