Ny ledelsesstruktur i SAS

Torbjørn Wist.

SAS har udnævnt Torbjørn Wist til ny Executive Vice President og Chief Financial Officer (CFO) efter Göran Jansson, der overtager ansvaret for koncernstrategi, vækstinitiativer, flyflåden og strategic sourcing.

Den nye struktur skal skabe en platform for SAS yderligere kundekontakt og sikre en udvikling af flåden, som lever op til voksende efterspørgsel efter business og leisure rejser blandt de hyppigt rejsende. I sin nye position fortsætter Göran Jansson som vicepræsident og medlem af koncernledelsen.

Torbjørn Wist er fra Norge og har omfattende indsigt og international erfaring fra finansbranchen, hvor han har haft adskillige lederposter i både USA, Storbritannien og Norge. Han kommer fra en stilling som finanschef i for Telenor ASA, hvor han har været siden 2012.

Göran Jansson.

“Jeg er glad for at byde velkommen til Torbjørn Wist. Han solide finansielle baggrund og erfaring fra tele-industrien gør ham til en gevinst for SAS koncernledelse og vores indsats for at styrke positionen i det konkurrenceprægede marked. Og jeg er glad for, at Göran Jansson med sit indgående kendskab til SAS og branchen som helhed, vil fremme vores strategiske planer”, siger CEO Rickard Gustafson.

Torbjørn Wist overtager posten efter SAS generalforsamling i marts 2018. Göran Jansson bliver på CFO-posten indtil da.

 

x

Læs Også

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.

Flyselskabernes 10 største guldruter

Halvdelen af verdens 10 flyruter, hvor flyselskaberne tjener flest penge, er til og fra London Heathrow, viser en sjælden analyse. Selskaberne har mange daglige afgange på de profitable ruter.

Københavns Lufthavn taber passagerer på største ruter

I årets første halvår fik Københavns Lufthavn tilbagegang på 5 af sine ruter på Top 10. I alt har lufthavnen cirka 175 helårs- og sæsonruter.

Singapore Airlines tilfreds med Skandinavien

Selv om Star Alliance-medlemmet med åbningen på Stockholm sidste år fordoblede antallet af ugentlige fly til Skandinavien til 10 – fem til såvel Stockholm som København - har selskabet ikke mistet passagerer.

Minister får bøde for brug af mobil på fly

New Zealands transportminister har fået bøde for at bruge sin mobiltelefon mens indenrigsfly, han var ombord i, taxiede mod startbanen.

Dobbelt så mange passagerfly om 20 år

De næste 20 år forventer Airbus at verdens flyselskaber køber 37.400 nye passager- og fragtfly – det vil give behov for over 500.000 flere piloter.