Ny ledelsesstruktur i SAS

Torbjørn Wist.

SAS har udnævnt Torbjørn Wist til ny Executive Vice President og Chief Financial Officer (CFO) efter Göran Jansson, der overtager ansvaret for koncernstrategi, vækstinitiativer, flyflåden og strategic sourcing.

Den nye struktur skal skabe en platform for SAS yderligere kundekontakt og sikre en udvikling af flåden, som lever op til voksende efterspørgsel efter business og leisure rejser blandt de hyppigt rejsende. I sin nye position fortsætter Göran Jansson som vicepræsident og medlem af koncernledelsen.

Torbjørn Wist er fra Norge og har omfattende indsigt og international erfaring fra finansbranchen, hvor han har haft adskillige lederposter i både USA, Storbritannien og Norge. Han kommer fra en stilling som finanschef i for Telenor ASA, hvor han har været siden 2012.

Göran Jansson.

“Jeg er glad for at byde velkommen til Torbjørn Wist. Han solide finansielle baggrund og erfaring fra tele-industrien gør ham til en gevinst for SAS koncernledelse og vores indsats for at styrke positionen i det konkurrenceprægede marked. Og jeg er glad for, at Göran Jansson med sit indgående kendskab til SAS og branchen som helhed, vil fremme vores strategiske planer”, siger CEO Rickard Gustafson.

Torbjørn Wist overtager posten efter SAS generalforsamling i marts 2018. Göran Jansson bliver på CFO-posten indtil da.

 

x

Læs Også

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.

EU-flypassagerer skal beskyttes bedre

Den fælleseuropæiske rejsebureauforening opfordrer EU til at sikre bedre økonomisk beskyttelse af flypassagerer ved eventuelle konkurser af flyselskaber.

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

Ryanair var også sidste år den største leverandør af nye ruter, mens USA var landet hvor der blev åbnet flest.

IAGs overtagelse af NIKI er i fare

Flyselskabet NIKI, som indgav konkursbegæring den 13. december og stoppede sine operationer, venter stadig på godkendelse af at bliver overtaget af International Airlines Group, IAG, men nu er der problemer.

Flere restauranter til lufthavnen

Til sommer er Københavns Lufthavn klar med udvidelse af Terminal 2 med 25 nye butikker og restauranter.

To millioner passagerer med SAS i december

I december valgte to millioner passagerer at flyve med SAS, hvilket er lidt færre end sidste år.