Den berømte lobby på Radisson Blu Royal Hotel.

Ny pris til berømt hotel

5-stjernet hotel i København har fået endnu en anerkendelse i forbindelse med igangværende, omfattende renovering.

Det 20 etager høje Radisson Blu Royal Hotel er til foråret færdig med en kostbar opdatering af det ikoniske hotel, der åbnede i 1960 – tegnet af den berømte danske arkitekt Arne Jacobsen.

Den hidtil største istandsættelse af hotellet begyndte i 2016, alt skulle moderniseres. Netop som de sidste faser afsluttes, har hotellet modtaget prisen for ‘bedste restaurering’, uddelt af det kendte designmagasin Wallpaper.

Hotellet har gennemgået en omfattende renovering, hvor værelser, lobby, restaurant, samt møde og eventområdet er blevet opdateret. I sin begrundelse for tildeling af prisen skriver Wallpaper Magazine blandt andet: ”Vi mener, at opblomstringen af det københavnske vartegn styrker hotellet til en succesfuld fremtid. Hotellet har løftet sløret for de sidste faser af den komplette forvandling, som har bragt det tilbage i topform. Heldigvis er mange af Arne Jacobsens originale designs, som stolene Svanen og Ægget og den karakteristiske vindeltrappe, blevet istandsat. Resultatet er en moderne udgave af, hvad designerne bag renoveringen tror, Arne Jacobsen selv ville have gjort.”

Glad for prisen
Anerkendelsen fra Wallpaper Magazine vækker begejstring hos hotellets general manager, irske Brian Gleeson:

”Vi glæder os til at vise det nyrenoverede hotel frem for vores gæster, designentusiaster og medierne. Design har været den røde tråd gennem hele processen, og vi har haft fokus på at ære og respektere den unikke designarv. Derfor er det en stor anerkendelse at modtage prisen fra Wallpaper, der er en ambassadør for arkitektur og smukt design,” siger han.

I november genåbnede hotellets restaurant, Café Royal, og renoveringen af værelserne er nu i den afsluttende fase. Karakteristisk for den nye indretning er mørkt træ, marmor, messing og blandt andet de stole, Arne Jacobsen designede til hotellet. Dog vil ét værelse forblive uberørt – værelse 606 står præcis, som Arne Jacobsen designede det og regnes som et af verdens mest berømte og fotograferede hotelværelser.

Royal-hotellet i København regnes som verdens første designhotel og Danmarks første skyskraber.

Relaterede artikler:

Ny hoteldirektør på Radisson Blu Royal

Royal-hotel får nyt design af værelse 506

Klar med Danmarks dyreste hotelsuite