Ny rekord i Færøernes Lufthavn

Lufthansa på besøg i Færøernes Lufthavn i 2016.

LUFTHAVNE: For femte år i træk satte Færøernes Lufthavn sidste år passagerrekord – i alt 292.393 rejsende. Lufthavnen forventer større vækst i år, hvor SAS åbner daglig rute fra København.

Med de næsten 300.000 passagerer sidste år har Vagar-lufthavnen haft over 90.000 flere passagerer siden 2011, en stigning på næsten seks pct. En fordel ved ankomst til Vagar er, at passagererne også kan købe toldfrie varer efter landing.

Vagar Lufthavnens adm. direktør, Jakup Sverri Kass, siger, at 2016 var præget af fremgang i antal færinger og turister som fløj til og fra Færøerne.

Færøernes eneste lufthavn fik i juni 2014 ny terminal, og lufthavnen er allerede i gang med flere udvidelser.

Den største er udvidelse af de nuværende P-pladser som udvides fra ca. 360 til ca. 800.

Lufthavnen er også i gang med tiltrængt udvidelse af sine check-in diske; det hidtidige for lave antal har ikke fungeret ved store afgange. Ligeledes udvides lufthavnens bagagebånd og bagagehal. Dertil undersøger lufthavnen muligheden for at investere i bedre navigationsudstyr og en ekstra standplads.

Færøske Atlantic Airways har netop introduceret en ny A320, som sammen med et rekord antal direkte destinationer forventes at give flere rejsende.

Visit Faroe Islands og færøsk turisme har meldt, at de forventer et rekordantal turister til Færøerne i 2017.

Derudover har SAS meldt, at SAS begynder at flyve dagligt imellem København og Færøerne fra 26. marts. Senest har også Loganair, en del af engelske Flybe, meldt, at de vil flyve sæsonflyvninger fra Aberdeen til Færøerne fra 26. maj til 2. september.

Et rekordstort antal ad hoc charters besøgte også Vagar i 2016. Blandt disse var Lufthansa, Wizzair og Airbus.

”Vi er i dialog med europæiske flyselskaber, og det arbejde fortsætter i år,” siger lufthavnsdirektør, Jakup Sverri Kass.