Alsik-hotellet i Sønderborg har 190 værelser og suiter, stor spa, restauranter og mødelokaler. Hovedentreprisen på det nye hotel, der blev opført med støtte fra Bitten og Mads Clausens Fond, var hos A. Enggaard-koncernen. Pressefoto: Bitten og Mads Clausens Fond og A. Enggaard.

Ny salgschef til nyt dansk hotel

Alsik Hotel, det nyeste hotel til at åbne i år uden for København, har netop præsenteret sin nye salgschef – hentet med brancheerfaring fra blandt andet Sostrup Slot og Comwell.

45-årige Helle Kristine Gleerup er netop begyndt som ny salgschef for firestjernede Alsik Hotel & Spa i Sønderborg.

Klik for stort format. Helle Kristine Gleerup er ny salgschef for Alsik Hotel & Spa i Sønderborg. Pressefoto fra: Alsik Hotel & Spa.

Hotellet, det største firestjernede hotel i Sønderjylland, åbnede før sommerferien med 190 værelser og suiter – næsten en fordobling af Sønderborgs hidtidige kapacitet på indtil da i alt 250 værelser.

Alsik-hotellet drives under varemærket Steigenberger af den store tyske hoteloperatør Deutsche Hospitality.

Helle Kristine Gleerup kommer til Alsik Hotel & Spa fra job som slotsbestyrer på Sostrup Slot & Kloster, hvor fokus var på udvikling af slottets potentiale.

Før det havde hun tre år som konference- og meetovationchef på Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia og inden da otte år hos Comwell Middelfart som blandt andet hotel- og konferencechef samt tidligere også salgsansvarlig. Ligeledes har hun haft et par år som rejsekonsulent i det sønderjyske erhvervsrejsebureau Top Rejser, oplyser hendes Linkedin-side.

Stærkt MICE-segment
På Sostrup, Trinity og Comwell har Helle K. Gleerup også arbejdet med MICE (Meetings, Incentives, Conferences og Events, red)

I en pressemeddelelse om sit nye job siger Helle K. Gleerup: ”Jeg glæder mig til at være en del af et smukt og top bæredygtigt hotel – en oase i Sønderborg, hvor gæster kommer for at holde møder og arrangementer, finde ro og blive forkælet. Jeg glæder mig også til at deltage i udviklingen af både Sønderborg som destination og det enestående Alsik.”

Helle K. Gleerup skal blandt andet bruge sin erfaring fra salg af møder, kongresser og hotelaftaler samt sit netværk i mødebranchen til at øge efterspørgslen på hotel og konference på Alsik.

”Meetings, Incentives, Conferences og Events har altid været mit stærke segment. Mit store netværk i mødebranchen vil jeg bruge til at øge efterspørgslen på hotel og konference på Alsik,” siger den nye salgschef.

Alsik-hotellets direktør, Henrik Bille Pedersen, siger i pressemeddelelsen: ”Jeg er glad og stolt over at knytte Helle til Alsik. Vi får en meget kompetent kollega, der kan styrke salg og bidrage til arbejdet i ledergruppen.”

Det var ikke søndag muligt for STANDBY.dk at træffe Henrik Bille Pedersen for flere oplysninger, herunder hvordan det går for det nyåbnede hotel.

Stor betydning for Sønderjylland
Til STANDBY.dk sagde chef for VisitSønderjylland, Kasten Justesen, i maj i år:

”Vi regner med at det nye Hotel Alsik får kæmpestor betydning for Sønderborg og Sønderjylland, det vil blandt andet næsten fordoble antallet af hotelværelser i Sønderborg, der har regionens højeste belægningsprocent, fra de nuværende omkring 250 hotelværelser.”

”Et hotel med den høje standard, Alsik har, gør også, at Sønderborg og dermed Sønderjylland kommer i kontakt med et delvist nyt publikum fra det nordtyske,” sagde Karsten Justesen.

Det skyldes blandt andet hotellets høje niveau og at det drives under Steigenberger-varemærket.

Steigenberger, der regnes som det fineste af de fem varemærker hos Deutsche Hospitality, står for den daglige drift af Alsik-hotellet. Koncernen har samlet 150 hoteller, heraf 60 Steigenberger-hoteller.

”At Steigenberger nu har sit første hotel i Danmark vil tiltrække mange tyske turister, der gerne rejser for at bo på et hotel med et godt for varemærket. Det er en lille genistreg, at man har fået trukket Steigenberger til Sønderborg,” sagde turistchef Karsten Justesen.

Rekord i kommercielle overnatninger
Danskerne og tyskerne er de to klart største grupper af turister i Sønderjylland.

Destination Sønderjylland fik sidste år fremgang på 3,6 procent i registrerede overnatninger og kom for første gang over fire millioner overnatninger. Der var sidste år en stigning på 4,5 procent i tyske overnatninger, mens landsgennemsnittet var 2,6 procent.

Relaterede artikler:

Turistchef ser stort potentiale for nyt dansk hotel

Stor tysk hotelkæde får første hotel i Danmark

Nyt hotel skifter til dansk direktør før åbning