40-årige Christian Øien er ny salgsdirektør hos Europcar i Danmark. Foto: Henrik Baumgarten.

Ny salgsdirektør klar bag rattet

Med 18 års erfaring fra logistikbranchen, blandt andet hos DHL, og Jetpak i Københavns Lufthavn, er Christian Øien køreklar som ny salgsdirektør for Danmarks største biludlejningsfirma.

Firmafarven er grøn hos Europcar, også på den franske biludlejningsgigants kontor i København. På salgsdirektør Christian Øiens kontor, som han ved årsskiftet overtog fra Alex Adler, der stoppede efter 17 år, er tæppet, stolene og selv den dominerende farve i malerierne på væggen grønne.

Nu er Christian Øien chef for 23 medarbejdere hos Europcar, der tager sig af kontakt til corporate salg, rejsebureauer, marketing, leasing og meget andet. Den nye salgsdirektør har også ansvaret for nogle af Europcars storkunder i Danmark.

”Det er et spændende arbejde, der er meget at lære; jeg er ny i denne branche – men blev blandt andet hentet til Europcar på grund af min viden om salgsledelse og logistik og fordi jeg måske kan komme med et andet og nyt syn på forretningen, der er en meget velsmurt maskine,” siger Christian Øien til STANDBY.dk og tilføjer:

”Også for at komme lidt gelinde ind i organisationen, har jeg den første tid gået ture med alle medarbejdere for at få viden om, hvad deres arbejdsområder dækker, så jeg også kan sætte mig ind i disse dele af forretningen.”

”Og, ja, her er meget grønt hos Europcar… Jeg har allerede besøgt nogle af vores 40 danske afdelinger og udlejningsstationer. I Aarhus sagde en af mine nye kolleger: ”Velkommen til de grønne hjerter,” siger Christian Øien. Efternavnet stammer fra hans norske tipoldefar – selv er Christian Øien født og opvokset i sydfynske Svendborg.

Selve Europcar-koncernen er fransk ejet og på koncernens hovedkontor i Frankrig har Christian Øien – foreløbig kun via email – fået kontakt til danske Tony Mikkelsen, der sidste år blev group corporate sales director i Europcar Group.

Skarp til logistik
Christian Ree, administrerende direktør for Europcar i Danmark, sagde ved juletid til STANDBY.dk, at Europcar blandt andet havde valgt Christian Øien på grund af hans store erfaringer indenfor logistik og ledelsen af sælgere indenfor serviceprodukter.

Christian Øien kom til biludlejningsselskabet fra senest små to år som salgsdirektør i IT-leverandørvirksomheden Descom. Han har en HD indenfor Business Administration and Management fra Syddansk Universitet.

Men ellers har Christian Øien navnlig slået sine folder indenfor logistik. Han har gennem 18 år været blandt andet salgsdirektør i logistikvirksomheden Link Logistics, salgschef i transport- og DSV og landechef for et andet logistikfirma, Ontime Logistics Denmark.

Erfaringen tæller også seks år i logistikfirmaet Jetpak, der blandt andet opererer i Københavns Lufthavn. Her blev han i 2006 salgschef inden han fra 2009 til 2012 var administrerende direktør for Jetpak i Danmark og senere Jetpak Norge.

Europcar størst i Danmark
Europcar/Østergaard Biler har cirka en tredjedel af det danske marked for biludlejning; Avis Budget, Enterprise, Hertz og Sixt har samlet ligeledes en tredjedel, resten er hos lokale biludlejere i Danmark.

I højsæsonen har Europcar i Danmark omkring 8.000 udlejningsbiler, varevogne med mere på omkring 40 udlejningsstationer og omsætter på årsbasis for cirka en halv milliard kroner på det danske marked.

Indtil 2017 år var Europcar Danmark ejet af milliardæren Karsten Ree, der efter knap fire års ejerskab solgte til den franske Europcar International-koncern. Selve Europcar International udlejer over 300.000 biler i mere end 140 lande.

Relaterede artikler:

Ny salgsdirektør i stort biludlejningsfirma

Kendt biludlejningschef har fået nyt topjob

Flere klager over biludlejning