Spies har kontor på Kay Fiskers Plads i Ørestaden. (Foto: John Raaholt)

Ny Spies-ejer præsenteres onsdag

Onsdag formiddag vil den nye ejer af Thomas Cook Northern Europe – og dermed danske Spies – blive præsenteret ved et pressemøde i Stockholm.

Siden konkursen i britiske Thomas Cook Group den 23. september har Spies og de øvrige søsterselskaber i Thomas Cook Northern Europe (TCNE) kæmpet for at finde en ny investor til at overtage ejerskabet af de nordiske aktiviteter.

Det er nu lykkedes, idet der er inviteret til pressemøde hos Ving i Stockholm onsdag kl. 10.00. Sideløbende hermed afvikles et pressemøde hos Spies i Danmark via storskærmstransmission fra Stockholm, oplyser kommunikationschef Lisbeth Nedergaard fra Spies til STANDBY.dk.

Forud for pressemødet ønsker TCNE ikke at udtale sig, men bekræfter, at den nye ejer vil blive præsenteret på pressemødet.

Flere har vist interesse
Allerede den 11. oktober kunne Spies løfte sløret for, at der var indkommet et bud på den nordiske del af Thomas Cook-koncernen.

Sidenhen har direktør Jan Vendelbo fra Spies bekræftet, at der har været flere end 10 mulige købere, der har vist interesse for TCNE, der omfatter Spies i Spies i Danmark, Ving og Globetrotter i Sverige, Ving i Norge, Tjäreborg i Finland samt flyselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Der har tidligere været forlydender om, at kapitalfonden Triton Partners, der også ejer den hollandsk-schweiziske rejsekoncern Sunweb, har forhandlet om overtagelse af TCNE, ligesom kinesiske Fosun Tourism Group, der i forvejen havde en betydelig aktiepost i det nu konkursramte Thomas Cook Group, også har været nævnt som mulig køber.

275.000 gæster i 2018
Spies var i 2018 den største rejsearrangør i Danmark med 275.000 gæster. Sunweb er også præsenteret i Danmark med 100.000 gæster i 2018, så det kan blive noget af en gigant, hvis det viser sig, at Triton Partners er den nye ejer, og at man vil lægge forretningen sammen med Sunweb.

Triton Partners skriver på sin hjemmeside, at de primært foretager investeringer i Nordeuropa og nævner selv Danmark, Sverige og Finland sammen med Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien og Spanien som vigtigste markeder.

STANDBY.dk er til stede ved onsdagens pressemøde i København.

 

Relaterede artikler:

Spies har sat salg af rejser med rutefly i stå

Mange vil købe Spies og Thomas Cook i Norden

Første tilbud på overtagelse af Spies