Ny strejke hos franske flyveledere

2
Arkivfoto.
Arkivfoto.

LUFTFART: I dag nedlægger flyveledere i Frankrig for 13. gang de seneste 14 uger arbejdet, det betyder mange aflysninger og forsinkelser. Flyvelederstrejker i Europa har de sidste 6 år kostet milliarder i tabte indtægter.

Alene Europas største flyselskab, Ryanair, har i dag aflyst 102 flyvninger til og fra Frankrig samt over fransk luftrum. Ifølge SAS kan strejken også omfatte i morgen, onsdag, men trafikken til Frankrigs hovedlufthavn, Paris de Gaulle, kun berøres minimalt, oplyser SAS.

Ifølge Ryanair er dagens strejke den 53. fra franske flyveledere de seneste syv år – dagens arbejdsnedlæggelse vil betyde at 18.000 Ryanair-passagerer får aflyst deres fly og over 100.000 rammes af forsinkelser.

Flyselskaberne i interesseorganisationen Airlines for Europe (A4E) offentliggjorde sidste uge beregning af effekter af de sidste seks års flyvelederstrejker i Europa.

A4E tæller bl.a. Air France, British Airways, Easyjet, Finnair, KLM, Lufthansa Group, Norwegian og Ryanair.

A4E-selskaberne har ifølge egne oplysninger over 500 mio. passagerer om året, over halvdelen af de ca. 900 mio. rutepassagerer i Europa.

A4E har fået revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers, PwC, til at analysere de økonomiske konsekvenser af de 167 strejkedage – reelt 213 dage med følgevirkningerne – hos europæiske flyveledere, Air Traffic Controllers (ATC), mellem 2010-15.

Resultatet viser, at ATC-strejkerne i perioden har betydet ca. 70 milliarder kr. i tabte indtægter for forretnings- og turistrejsende.

Alene A4E-selskaberne måtte i seksårs-perioden aflyse 30.000 flyvninger pga. ATC-strejker. Der var flest i Frankrig, Grækenland, Italien og Portugal.

I alt har Europa ca. 15.000 flyveledere.

”Enhver ATC-strejke betyder økonomiske tab, og vi kan ikke lade denne destruktion fortsætte – EU må reagere,” siger Thomas Reynaert, adm. direktør for A4E.

Ifølge PwC-undersøgelsen har ATC-strejkerne i Europa de seneste seks år kostet over 40 milliarder kr. i mistet forbrug fra rejsende, der ikke kom frem til deres destination.

Ryanair har hjemmesiden “Keep Europe’s Skies Open” – når der er en mio. elektroniske underskrifter, kan det kontakte EU-Kommissionen for at få den til at behandle dets forslag om skærpede krav ved ATC-strejker; bl.a. at nabolandes flyveledere overtager ved ATC-strejker.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

2 Comments on "Ny strejke hos franske flyveledere"

Notify of
avatar
Fjæsingen
Fjæsingen

Franske og spanske flyveledere er relateret lønniveauet i deres lande i forvejen extremt høje.
Samt kvaliteten noget af det mest sølle der findes.
Det absolut eneste punkt hvor O’ Larry burde få sin vilje.

Jakob
Jakob

Bare af ren nysgerrighed. Har du nogen dokumentation for dine påstande. Vi kan godt være enige om, at de mange strejker er virkelig irriterende, men det er da nogle ret voldsomme påstande du kommer med.

wpDiscuz