Ny strejke truer Tysklands tog

Deutsche BahnDe tyske lokomotivførere er i gang med endnu en strejke, der betyder, at passagertog holder stille fra tidligt onsdag morgen.

Godstransporten er allerede ramt, og fra i morgen, onsdag, vil passagertrafikken også blive ramt, meddeler lokomotivførernes fagforening, GDL. I modsætning til tidligere strejker, er der denne gang ikke fastsat en dato for, hvornår strejken afblæses. GDL vil med 48 timers varsel meddele, hvornår togene kommer til at køre igen, skriver dr.dk.

Strejken er den niende i en langvarig strid mellem GDL og statsejede Deutsche Bahn (DB), der er uenige om løn og arbejdsforhold. Fagforeningen beskylder DB for ikke at tage forhandlingerne alvorligt, mens DB beskylder GDL for at have afbrudt forhandlingerne, da en aftale var tæt ved at falde på plads, skriver nyhedsbureauet dpa.

En syv dage lang strejke tidligere på måneden var den hidtil længste i Deutsche Bahns historie og skabte store forstyrrelser i Tyskland, hvor omkring 5,5 millioner mennesker dagligt tager toget.