Ny strejke truer Tysklands tog

Deutsche BahnDe tyske lokomotivførere er i gang med endnu en strejke, der betyder, at passagertog holder stille fra tidligt onsdag morgen.

Godstransporten er allerede ramt, og fra i morgen, onsdag, vil passagertrafikken også blive ramt, meddeler lokomotivførernes fagforening, GDL. I modsætning til tidligere strejker, er der denne gang ikke fastsat en dato for, hvornår strejken afblæses. GDL vil med 48 timers varsel meddele, hvornår togene kommer til at køre igen, skriver dr.dk.

Strejken er den niende i en langvarig strid mellem GDL og statsejede Deutsche Bahn (DB), der er uenige om løn og arbejdsforhold. Fagforeningen beskylder DB for ikke at tage forhandlingerne alvorligt, mens DB beskylder GDL for at have afbrudt forhandlingerne, da en aftale var tæt ved at falde på plads, skriver nyhedsbureauet dpa.

En syv dage lang strejke tidligere på måneden var den hidtil længste i Deutsche Bahns historie og skabte store forstyrrelser i Tyskland, hvor omkring 5,5 millioner mennesker dagligt tager toget.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.