Idre Himmelfjäll i nordsvenske Dalarna kommer med nye investeringer i skianlægget op på 22 pister og otte lifte. Pressefoto fra Visit Dalarna: Ulf Palm.

Ny svensk skidestination vil være endnu større

I 2019 åbnede Idre Himmelfjäll som Sveriges angiveligt største skisatsning i 30 år, og selvom anlægget er nyt, er skisportsstedet i nordsvenske Dalarna klar med nye attraktioner.

Idre Himmelfjäll i nordsvenske Dalarna kommer med de nye investeringer i skianlægget op på 22 pister og otte lifte. Der er desuden 84 km langrendsløjper og 180 kilometer scooterspor, oplyser turistorganisationen Visit Dalarna i en pressemeddelelse.

Og til den kommende vintersæson åbner Idre Himmelfjäll sin første sorte piste og tre andre nye pister ligesom destinationen udvider med yderligere et skitorv med et 100 meter langt overdækket rullebånd for de mindste.

Idre Himmelfjälls første sorte piste skal hedde Frida Race Arena, efter den lokale skiløber Frida Hansdotter, der er tidligere olympisk mester i alpint skiløb.

Pisten skal både bruges til konkurrencer og træning, og den bliver indviet sammen med tre andre nye familievenlige pister; to blå pister, én på hver side af skianlægget samt en kortere grøn pist i børneområdet.

Direkte fly fra Danmark
Jonas Rosén, direktør for Visit Dalarna, glæder sig over den nybyggede lufthavn i Sälen. Scandinavian Mountains Airport, der ligger tæt på Sälen i Sverige og Trysil, Norges største skisportsområde, får den kommende vinter fire flyruter fra Danmark. Det bliver fra København, Århus, Aalborg og Sønderborg. Vil man hellere køre i bil, ligger Idre Himmelfjäll 1.000 kilometer fra København.

Dalarna er, hedder det i pressemeddelelsen, kendt for sin flotte natur med glitrende søer, dybe skove og Sveriges sydligste fjelde med gode muligheder for både alpint skiløb og langrend.

Det kendte Vasaløb hører hjemme i Dalarna og starter i Sälen, det mest kendte alpineområde i Dalarna. Dalarna er også hjemsted for den berømte Dalahest, som er et svensk ikon i hele verden.

Relaterede artikler:

Direkte til Sälen fra fire danske lufthavne

Østrig melder klar til årets skisæson

Rejsebureau vil sende gæster med toget

Rejsebureau vil stå på flere ben

Rejsebureau tjener på at drive ny café