Londons nyeste toglinje, Elizabeth Line, i London Heathrow Terminal 5. Wikipedia-foto: Aubrey Morandarte.

Ny toglinje i London har haft 150 millioner rejsende

Siden den nye toglinje Elizabeth Line åbnede for et år siden i London – med blandt andet forbindelse til London Heathrow-lufthavnen – har den transporteret over 150 millioner passagerer.

Elizabeth Line har udvidet rejsemulighederne i London og skabt en række hurtigere forbindelser. Den nye togforbindelse betjener blandt andet Londons hovedlufthavn, Heathrow.

Den i alt 42 kilometer lange Elizabeth Line, opkaldt af den afdøde britiske dronning, kaldes også for Crossrail. Den stopper ved i alt 41 stationer og regnes som et af de største, nyere infrastruktur-projekter i Europa. Det tog samlet omkring 10 år at konstruere Elizabeth Line med sine nye tunneler og sammenkoblinger til andre eksisterende togruter i Storlondon.

Et af formålene med Elizabeth Line var også at lette presset på andre togruter, der skærer sig gennem London. Ifølge hjemmesiden Railtech har Elizabeth Line i sit første leveår kørt med over 150 millioner passagerer, hvilket svarer til mere end hver syvende årlige togrejsende i det centrale London.

Udover Heathrow betjener Elizabeth Line blandt andet også store trafikknudepunkter som togstationerne Paddington, Liverpool Street og Canary Wharf – hvoraf mange af disse har forbindelser til lufthavne i London-området. Elizabeth Line har ligeledes forbindelser til såvel Underground-linjer og britiske nationale togruter.

24 tog i timen
Ifølge transportselskabet Transport for London, TfL, der står for store dele af den offentlige transport i og omkring London, kører op mod 600.000 togpassagerer hver dag med Elizabeth Line.

”The Elizabeth Line er den mest vigtige tilføjelse til Londons offentlige transport i system i årtier,” siger Sadiq Khan, Londons overborgmester, i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Effektiviteten, vi har opnået med introduktionen af Elizabeth Line Mayor, har trukket betydelige mængder af passagerer tilbage til den offentlige transport i London.”

Når flest tog kører på Elizabeth Line, har de mest benyttede togstationer op til 24 togafgange i timen

 

Relaterede artikler:

De er verdens dyreste byer for forretningsrejsende

DSB får mere kapacitet til internationale togrejser

Flere end tidligere tager toget til storlufthavn