Det kan være forbundet med store udfordringer at rejse ind i andre lande uden at være færdigvaccineret. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Nye coronabølger rammer også forretningsrejser

Udenrigsministeriet har opdateret oversigt over restriktioner ved indrejse til en række af Danmarks største eksportmarkeder. Særligt for ikke-vaccinerede er det problematisk, siger Dansk Industri.

Dansk Industri har gennemgået Udenrigsministeriets nye, opdaterede indrejseregler for en række primære lande, også når det gælder forretningsrejser.

Brancheorganisationen har i sit nyhedsbrev set nærmere på Canada, Indien, Japan, Kina, Norge, Rusland, Storbritannien, Sydkorea og USA.

DI opfordrer til at følge tæt med i reglerne, da de nye bølger af coronasmitte kan betyde pludselige ændringer, hedder det blandt andet.

”Det er ikke kun i Danmark, at antallet af smittede med corona er på fremmarch. Det samme gør sig gældende i mange andre dele af verden. Og selvom man er færdigvaccineret, kan coronaen få konsekvenser for muligheder for at rejse ud i verden,” skriver Dansk Industri i sit nyhedsbrev.

Her siger direktør i DI Transport, Michael Svane, at restriktionerne er en indikation af, at der endnu er langt til en normal hverdag for luftfarten og for erhvervsrejsende – i særdeleshed for rejser til destinationer uden for Europa.

”I nogle lande er det nærmest umuligt at komme ind”
Michael Svane siger til nyhedsbrevet: ”Corona spiller stadig en meget stor rolle for mulighederne for at rejse ud af Europa. I nogle lande er det nærmest umuligt at komme ind, mens andre kræver test og karantæne i kortere eller længere perioder.”

Han glæder sig over, at Danmark stadig er åbent for ind- og udrejse for færdigvaccinerede, da det spiller en stor rolle for mange danske virksomheder.

DI-direktøren hæfter sig samtidig ved, at der ifølge Udenrigsministeriets opgørelse er meget stor forskel på restriktionerne afhængigt af, om man er færdigvaccineret eller ej.

”For ikke-vaccinerede er det forbundet med store udfordringer at rejse ud i verden. Indrejserestriktionerne er endnu en vigtig grund til at blive vaccineret,” siger Michael Svane.

Her er link til nyhedsbrevet fra Dansk Industri med mere konkrete indrejseinformationer om blandt andet de nævnte lande, klik her.

Relaterede artikler:

Arbejdsgivere kan snart kræve coronapas af ansatte

Dansk Industri mangler fortsat chef for turisme

”Konspirationsteoretikere koster jobs i turismen”