Nye cruisefærger på dansker-rute

Rederiet har indgået en aftale med værftet Bergen Group Fosen om bygning av to nye cruisefærger. Skibene skal leveres i marts og oktober 2012.

”Vi har længe været på udkig efter brugt tonnage som supplement til MS Bergensfjord, men har i stedet besluttet, at bygning af to helt nye skibe vil give os størst konkurrencekraft i på ruten mellem Vestlandet og Danmark, siger adm. direktør i Fjord Line-koncernen, Ingvald Fardal.

Kontrakten har en økonomisk ramme på 103 millioner euro pr skib. Hvert af skibene bliver på 4.000 tons og får en længde på 170 meter. De vil rumme ca 300 kabiner, hvoraf en stor del suiter og få plads til 1.500 passagerer og 600 personbiler. Der bliver restauranter, caféer, taxfree-butikker og veludstyrede lokaler til kurser og konferencer. Fjord Lines nye cruisefærger udrustes med brændstofeffektive motorer og udslip af miljøskadelige stoffer vil være minimale.

Som følge av kapacitetsforøgelsen på ruten vil behovet for mandskab på Fjord Lines skibe stige fra ca 120 i dag til ca 250.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.