Nye Dreamliners tvunget til at blive på jorden

Flere flyselskaber er nu tvunget til at lade sine Boeing 787 Dreamliners blive på jorden på grund af motorproblemer. Også Norwegian venter at få problemer med flyet.

Dele af motoren fra Rolls-Royce lever ikke op til kvalitetsstandarden, og flere flyselskaber har oplevet, at motorerne er blevet overophedet, fordi motorerne slides hurtigere end normalt, skriverNRK ifølge business.dk.

Problemerne ventes også at ramme Norwegian: ”Til syvende og sidst vil vi også blive ramt, da det rammer alle Trent 1000-motorer, som er monteret på B787 Dreamliner”, siger teknisk direktør i Norwegian, Erik Nordby til NRK.

Motorerne til flyene lider af flere fejl og producenten har ikke kapacitet nok til at levere reservedele eller have nye motorer klar til de ramte kunder.

”For vores vedkommende giver det en øget vedligeholdelsesbyrde, og det koster penge. Sikkerheden bliver overholdt, men flyene indgår ikke i ruteplanerne, som vi kunne ønske det på grund af problemerne”, siger Erik Nordby.

Air New Zealand oplevede for nylig overophedede motorer på flere Dreamliners, som derfor ikke kunne flyve. Virgin Atlantic og British Airways har også grounded flere Dreamliners, fordi motorerne kræver hyppigere service og vedligeholdelse, skriver The Telegraph.

Rolls-Royce har anerkendt problemerne og forventer øget aktivitet i andet halvår som følge af vedligehold på Trent 1000 – alene for at løse de tekniske problemer, skriver Reuters.

British Airways får sin Dreamliner nr. 25

3D printing sparer millioner for Dreamliner

Motorproblem i flere Dreamliners

x

Læs Også

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.

EU-flypassagerer skal beskyttes bedre

Den fælleseuropæiske rejsebureauforening opfordrer EU til at sikre bedre økonomisk beskyttelse af flypassagerer ved eventuelle konkurser af flyselskaber.

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

Ryanair var også sidste år den største leverandør af nye ruter, mens USA var landet hvor der blev åbnet flest.

IAGs overtagelse af NIKI er i fare

Flyselskabet NIKI, som indgav konkursbegæring den 13. december og stoppede sine operationer, venter stadig på godkendelse af at bliver overtaget af International Airlines Group, IAG, men nu er der problemer.

Flere restauranter til lufthavnen

Til sommer er Københavns Lufthavn klar med udvidelse af Terminal 2 med 25 nye butikker og restauranter.

To millioner passagerer med SAS i december

I december valgte to millioner passagerer at flyve med SAS, hvilket er lidt færre end sidste år.