Nye og flere charterfly til Jylland

Primera Air er en af de bedst bevarede hemmeligheder i den danske charterbranche. I går fik selskabet fly nr. syv – en spritny Boeing 737-700, og den var på rundtur fra København til Aalborg via Aarhus for at fejre en ny sæson med Bravo Tours og Århus Charter om bord.

Egentlig utroligt, hvor lidt de fleste ved om islandsk ejede Primera Air, som i år fylder 20 år og nu råder over syv moderne fly, har en milliardomsætning i Travel Group af samme navn og et pænt plus på bundlinjen i seneste regnskabsår. I Danmark med flykontor i København (20 ansatte) og Bravo Tours i Herning, som fylder 29 procent af flyflåden. Flyene er i København, Århus/Aalborg og de nordiske hovedstæder.

Adm. direktør i Primera Travel Koncernchef Andri Mar Ingolfsson (th), dansk salgsdirektør Lars Hindum og chefen for Primera Air, Jon Karl Olafsson(tv), foran det nye fly i Aarhus Lufthavn. Flyet har 148 pladser i helt speciel ny indretning. (Foto: Preben Pathuelse).

En anden stor ekstern kunde er Århus Charter, som nu får afgange både vinter og sommer med et fly fra selskabet, som fra Jylland skal betjene de to charteroperatører fra både Aarhus og Aalborg, hvis lufthavnschefer bød velkommen ved præsentationen i går.

Koncernen har ca. et tusinde medarbejdere i skandinaviske selskaber. ”Vi er faktisk ret gammeldags. Vi lægger vægt på at yde branchens bedste service. Det er vejen til vækst. Vi klarer os i en hård branche ved at være fleksible, præcise og konkurrencedygtige, selv om vi lægger vores æg i mange kurve,” sagde ejeren Andri Mar Ingolfsson ved præsentationen i Aalborg.

Helt ukendt kan Primera Air dog næppe være, selv om flyselskabets chef Jon Karl Olafsson, bl.a. kendt som fhv. topchef for Icelandair, i sin tale pointerede, at man har valgt at leve et stille og sundt liv uden at have gjort voldsomt opmærksom på sig selv.

I kundebuketten er bl.a. ud over de to nævnte, Sun Tours, Atlantis Rejser, Apollo og Primo Tours.