Nye spor på Sjælland

Det betyder, at der i efteråret kan vedtages anlæg af et nyt dobbeltspor på den hårdt trængte forbindelse mellem Ringsted og København – denne gang over Køge. Det er et projekt til 10 milliarder kroner, som ventes færdigt i 2018 og gør det muligt at indsætte flere hurtige togforbindelser mellem landsdelene og lokalt på Sjælland, skriver Berlingske Tidende ifølge politiken.dk.

 

Samtidig ventes det, at det planlagte anlæg af et dobbeltspor mellem Lejre og Vipperød på Nordvestbanen – et projekt til 1,3 milliarder kroner – fremrykkes, så det kan være færdigt om 6-7 år i stedet for 2020, som det oprindeligt var planlagt.

 

Sammenholdt med den besluttede opgradering af Sydbanestrækningen fra Ringsted til Rødby ventes det, at 15.000 personer flere end i dag vil benytte toget hver dag, og at markedsandelen fordobles til omkring 20%.

Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, anbefaler godkendelse af en ny højhastighedsbane via Køge, hvorefter både regeringen og partiernes trafikordførere, undtaget Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti og Per Clausen fra Enhedslisten, går ind for den dyre løsning frem for et ekstra spor fra Hvidovre til Høje Taastrup, som vil koste omkring 3 milliarder kroner.

Skrevet af Flemming Juul