Nye tyske tog kører 250 km/t

Der er natuligvis spisevogn i de nye tyske tog.

Der er naturligvis spisevogn i de nye tyske tog.

Næste år kommer der en ny generation af de tyske ICE-tog. Det får øget komfort, får plads til 830 passagerer og suser gennem landskabet med 250 km/t, beretter Politiken Rejser.

De nye tyske ICE4-tog bliver sat i almindelig tjeneste om lidt over et år og ligner en klar vinder sammenlignet med de danske IC3 og IC4. De danske tog må højst køre 180 km/t.

Toggæster skal vente til december 2017, før de kan køre med nye ICE4-tog. Det sker på strækningen Hamburg-München. Deutsche Bahn siger selv, at der er højere komfort og gratis wi-fi i hele toget. Dagbladet Bild har den kritiske brille på og påpeger, at sædekomforten på 2. klasse er den samme som før. Når det gælder wi-fi, er der en vis datamængde er til rådighed for hver passager – størrelsen er ikke oplyst.

Det nye ICE4 vil typisk bestå af 12 vogne med plads til 830 passagerer – og otte cykler. Det er første gang, at man overhovedet kan have cykler med i et tysk ICE-tog, skriver Bild.

Det nye tyske tog har et vist navnesammenfald med IC4 i Danmark, men de har intet til fælles. Det tyske tog er bygget af Siemens, mens det danske IC4-tog er leveret af italienske AnsaldoBredo.

Og i øvrigt er det nye tyske tog langsommere end forgængeren, ICE3. Det kunne komme op på 330 km/t. på udvalgte strækninger.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.