Nyt år starter med fremgang

0

sas flyKOMMENTAR: Efter omlægningen af regnskabsåret er det november måned, der skal byde på en frisk start på det nye år i SAS. Det tegner lovende, men konkurrencen er fortsat hård.

Af Ejvind Olesen

SAS får stadig flere passagerer og øget vækst. Nogenlunde i samme takt som andre netværksselskaber med trafiktallene i november.

Der er imidlertid både plusser og minusser. 3,7 procent flere passagerer i alt, 2,2 mio. – og 9,6 procent mere trafik samtidig med, at kapaciteten er udbygget tilsvarende.

Det er til gengæld ikke helt godt, at den gennemsnitlige belægning er helt nede på 69,3 procent. Nu er det et gennemsnit, så det er begrænset, hvad man udlede af det.

Umiddelbart ser det ud til, at det er på ruterne til Storbritannien, Irland og Belgien, at kapaciteten er udvidet mere end efterspørgslen. Kunne det tænkes, at flytrafikken til London er ved at være overvurderet? Eller at der ikke er brug for at rejse slet så mange gange frem og tilbage til Bruxelles som før? EU eller ej!

De interkontinentale ruter er meget i fokus hos SAS i dette efterår. I november steg kapaciteten med 19,2 procent og trafikken med 19,6 procent.

Nu koncentreres interessen om årsberetningen, som kommer 16. dec. Her er forventningerne forsat et helt pænt resultat.

SAS aktien steg i går i København marginalt med 0,6 procent, men er dog oppe i 16,10 kr.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz