Nyt dansk flyselskab

Arkivfoto fra Dassault-fabrikken af en Falcon 7X.

LUFTFART: Danmark har netop fået et nyt flyselskab med egen driftstilladelse, AOC (Air Operator’s Certificate). Fokus bliver på VIP-flyvninger i og uden for Europa. Bag selskabet er kendt dansk milliardær.

Anders Holch Povlsen, der har tjent sine milliarder via virksomheden Bestseller, har været med til at grundlægge flymæglervirksomheden Blackbird Air Charter og sidenhen flyselskabet Blackbird Air, der begge har hjemmebase i Billund Lufthavn.

Blackbird Air fik torsdag i sidste uge sin driftstilladelse (Air Operators Certificate, red.)  fra Tafikstyrelsen, og i sidste weekend blev den første flyvning med kaldesignalet Blackbird One gennemført.

Selskabet har foreløbig to franske Dassault Falcon-jet, en Falcon 7X og en Falcon 2000S i flåden.

”Vores firma har længe været flymægler, men har haft en drøm om at kunne få kontrol over de to fly, vi bl.a. har passet for Anders Holch Povlsen. Vi fik lavet beregninger, der viste sig bæredygtige. Et nyt Falcon-fly koster, afhængig af indmaden, op til 60 millioner dollars,” siger administrerende direktør Ole Dupont Christiansen fra Blackbird Air til Standby.dk

Primært VIP-flyvninger
Blackbird Air bryster sig at at have en reaktionstid på tre timer, og selskabet vil udelukkende koncentrere sig om VIP-flyvninger, og ikke om ambulance- eller cargo-flyvninger.

Blackbird Air er partner med Copenhagen Air Taxi, der blandt andet har fire PC 12-fly til timepris på 1.800 euro, mens Blackbirds jetfly fra Falcon koster op mod 6.000 euro i timen, de eksempelvis kan nå USA’s østkyst eller Shanghai. PC 12-flyene, som Blackbird Air Charter formidler, har plads til maksimalt otte passagerer, mens Falcon 7-flyet har en kapacitet på 14 sæder.

”Vi er en lille ny spiller, men vi har højere ambitioner end de nuværende to fly,” siger Ole Dupont Christiansen. Selskabet har foreløbig tre firmaer, Blackbird Air, Blackbird Air Charter, der er salgsorganisationen, og Blackbird Crew,  der er bemandingsselskab for de dansk piloter og kabinepersonale.

Hos Trafikstyrelsen er Blackbird Air registreret med DK.AOC.081 og er således et af 25 danske flyselskaber med tilladelse til at operere kommercielle flyvninger indenfor EU med fly til over 20 passagerer og en minimum startvægt på 10 ton.

 

En solsort for nylig på haleroret et af danske Blackbirds Falcon-fly.