Med 150 værelser bliver Peak 12 Hotel i Viborg byens største hotel. Det åbner til efteråret som det fjerde drevet Bühlmann Hotellerne. Illustration Harritslev Arkitektur.

Nyt dansk hotel klar med navn og åbningsdato

Holder køreplanen så åbner firestjernede Peak 12 Hotel i Viborg den 1. september med 150 værelser og som det hidtil største hotel drevet af familieejede Bühlmann Hotellerne.

Familien Bühlmann har sat navn på koncernens hidtil største hotel, Peak 12 Hotel. Det engelske ord Peak er valgt, fordi det kommende nye hotel rager 12 etager op i den centrale del af domkirkebyen.

”1. september 2020 åbner Viborgs nye landemærke: Peak 12 Hotel. Ikke alene peaker hotellet i bybilledet. Det hæver sig også højt, når det gælder komfort og bæredygtighed,” står der på hotellets hjemmeside, hvor det tilføjes:

”Med Peak 12 Hotel i Viborg har Familien Bühlmann skabt et hotel med grønne løsninger fra inderst til yderst.”

Med sine 150 værelser bliver Peak-hotellet efter sin åbning det største i Viborg, det er i dag Hotel Palads i med 100 værelser.

Hvad der nu skal hedde Peak 12 Hotel i Viborg blev første gang præsenteret i efteråret 2018 og allerede dengang med bebudet åbning netop her i år.

Kædens fjerde hotel
Peak-hotellet bliver det fjerde under Bühlmann Hotellerne, der i år har 60 års jubilæum med Scheelsminde som kæden kalder Aalborgs eneste herregårdshotel. Hotellet har 90 værelser.

Med i den nordjyske kæde er også herregårdshotellet Nørre Vosborg, 20 kilometer fra Holstebro, ligesom kæden siden 2014 har drevet Aalborg Airport Hotel. Hotellet har 64 værelser, men allerede ved åbningen blev der talt om en Fase 2 på 40 og helt op til 52 ekstra værelser i hotelbygningen lige overfor lufthavnsterminalen.

Bühlmann Hotellerne solgte i 2018 Hjorths Hotel i Skagen med 34 værelser, som gruppen havde ejet i ti år.

Administrerende direktør for Bühlmann Hotellerne, Anemette Bühlmann, har tidligere sagt til STANDBY.dk, at kæden ”gerne sprede sig til andre store byer. Aarhus kunne være spændende og Herning er en mulighed, men der er intet konkret.”

Relaterede artikler:

Investerer milliarder i nye danske hoteller

Direktør forlader ikonisk dansk badehotel

Kendt dansk hotel forlader Best Western

Viborg får hidtil største hotel