Anemette og Danni Bühlmann ved åbningen i 2014 af Aalborg Airport Hotel. Foto: Joakim J. Hvistendahl.

Kendt dansk hotel forlader Best Western

”Vi kan selv løfte opgaven – og vi får i stigende grad gæster via OTA’erne,” siger den administrerende direktør for Bühlmann Hotellerne, der også har hotellet i Aalborg Lufthavn og som i 2020 åbner hotel i Viborg.

Ved udgangen af i år siger Bühlmann Hotellerne farvel til markedsføringssamarbejdet inden for Best Western – dermed forlader Bühlmann-hotellet Best Western Scheelsminde lige uden for Aalborg den amerikanske kæde, der alene i Danmark har omkring 20 medlemshoteller.

Det oplyser administrerende direktør for Bühlmann Hotellerne, Anemette Bühlmann, til STANDBY.dk

”Vi siger pænt farvel til Best Western, men vi mener, at vi selv kan løfte opgaven. Vi får gæster via Best Western-samarbejdet, men vi ser en stigende tilgang af gæster på Scheelsminde via OTA’erne (Online Travel Agents, som for eksempel Hotels.com og Booking.com, red),” siger Anemette Bühlmann og fortsætter:

”Tendensen i tiden er også, at gæsterne selv finder deres favorithotel i den by, hvor de skal overnatte. På Scheelsminde, der har 96 værelser, ser vi for eksempel mange gæster med loyalitetskort til hotelkæder som Comwell og Scandic, men også Hotels.com og andre OTA’er har gode loyalitetsprogrammer. Samtidig er Best Western blevet meget mere amerikaniseret end da Scheelsminde kom med i Best Western. Man er underlagt en del regler.”

Udover Scheelsminde omfatter Bühlmann Hotellerne også Aalborg Airport Hotel og herregården Nørre Vosborg, der også ligger i det nordjyske.

Bühlmann Hotellerne solgte tidligere i år Hjorths Hotel i Skagen, som gruppen havde ejet i ti år. ”Hjorths Hotel med 34 værelser er en sæsonforretning fra maj til september. Hotellet er bedre tjent med et egentligt værtspar,” siger Anemette Bühlmann, der har sin mand, Danni Bühlmann, som meddirektør i Bühlmann Hotellerne.
Hun er i øvrigt tredje generation i spidsen for Bühlmann Hotellerne, hendes far er Peter Christian Bühlmann Jensen, der de seneste otte år har været direktør for det mondæne Ruths Hotels i Gammel Skagen.

Nyt hotel på vej
I 2020 kommer der et nyt medlem af Bühlmann Hotellerne. Det sker med åbningen af et 4-stjernet hotel med 150 værelser i Viborg. Det 12-etager høje hotel kommer til at være i et nyt byggeri til 70 millioner kroner.

”Vi ejer ikke hotellet, der ikke skal være med i nogen kæde – også her mener vi, at vi kan løfte opgaven,” siger Anemette Bühlmann. Hun ”har en ide om navnet på det kommende hotel i Viborg, men der går nogle måneder før vi vil løfte sløret.”

Bühlmann Hotellerne har siden åbningen i 2014 drevet Aalborg Airport Hotel. Hotellet har 64 værelser, men allerede ved åbningen blev der talt om en Fase 2 på 40 og helt op til 52 ekstra værelser i hotelbygningen lige overfor lufthavnsterminalen. Anemette Bühlmann siger, at planerne om Fase 2 stadig findes, men at der ikke er noget konkret. ”Men det går godt for Aalborg Lufthavn og når lufthavnen har vækst, har vi også vækst på hotellet,” siger hun.

”På sigt” vil Bühlmann Hotellerne, der i øjeblikket har en årlig omsætning på omkring 90 millioner kroner og giver overskud, ”gerne sprede sig til andre store byer. Aarhus kunne være spændende og Herning er en mulighed, men der er intet konkret,” siger Anemette Bühlmann.

Bühlmann Hotellerne har blandt andet også restauranten Victors Madhus i Nørresundby og åbner i midten af september en søsterrestaurant i Aalborg.

Relaterede artikler:

Viborg får hidtil største hotel

Kendt hotel blev større

ABBA-medlem åbner minihotel