Nyt direkte fly til Nordlyset

Nordlys over Tromsø. Foto: Yngve Olsen Sæbbe.

Lørdag den 16. december åbner SAS sin direkte rute til Tromsø – en by er et af de bedste steder i verden at opleve naturfænomenet. Tromsø byder også på moderne byliv, lokal gastronomi og komfortable hoteller.

”Tromsø ligger lige under nordlysovalen, og det betyder, at man kun få steder i verden kan opleve nordlyset så klart som her. Desuden er områdets karakteristiske natur med til at skabe en helt særlig kulisse, der gør oplevelsen ekstra intens”, forklarer Henrik Verner Jensen, markedschef hos Visit Norway.

Med sit charmerende mix af moderne byliv, gastronomiske oplevelser, komfortable hoteller og autentisk, barsk natur kun en halv times køretur fra centrum er Tromsø et oplagt valg som base for en arktisk eventyr-ferie.

”En hel mørk himmel giver de kommende måneder de bedste forudsætninger for at opleve Nordlyset. Der er størst sandsynlighed for at observere fænomenet fra september til marts, når nattehimlen er kulsort. Heldigvis har Tromsø faktisk – trods sin beliggenhed nord for polarcirklen –behagelige vintertemperaturer på grund af Golfstrømmen.

Åbningen af SAS nye rute sker i kølvandet på et stigende antal danske besøgende i Tromsø og Nordnorge. Fra 2016 til 2017 er antallet af danske overnatninger fra januar til marts steget med 45% fra 5.808 til 8.426.

SAS flyver fra København til Tromsø onsdage og lørdage.

Nordlys trækker turister nordpå

Strøm af nordlysgæster i Nordnorge

Widerøe og Finnair åbner ruter til Bergen og Tromsø