Nyt fragtcenter i Københavns Lufthavn

Emirates SkyCargo Boeing 777 F luftfragtCARGO: Luftfragt er ikke ’sexy’, men udgør op til 20 pct. af omsætningen på flere passagerruter i Københavns Lufthavn, der netop har fået ny stor operatør på området.

Et af verdens største transport- og logistikfirmaer, Kuehne + Nagel, er nu i Københavns Lufthavn for at opbygge et nordeuropæisk fragtcenter.

Københavns Lufthavn er på vej til at konsolidere positionen som nordeuropæisk knudepunkt for luftfragt og havde sidste år over 370.000 tons luftfragt, en stigning på over 20 pct. siden 2010.

”Selv om luftfragt kun udgør 1 pct. af den samlede fragtmængde, så svarer det til 32 pct. af den samlede værdi af Danmarks handel med udlandet,” siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard.

Nu er verdens næststørste luftfragtspeditør, Kuehne + Nagel, også i Københavns Lufthavn. 1. februar flyttede de første 30 medarbejdere ind på 2.400 nye kvadratmeter i lufthavnens cargo-område.

”Vi har klar forventning om at ansætte yderligere i år og næste år. Når vi placerer det nye luftfragtcenter i Københavns Lufthavn får vi et perfekt udgangspunkt for at udvikle vores forretning yderligere Der er mange fordele ved vores nye placering, som har lager med direkte udgang til flyene,” siger Jens Davidsen, Kuehne + Nagels danske luftfragtsdirektør.

Det seneste år er antallet af sendinger vokset 20 pct., og det kan blive til endnu mere,” spår Jens Davidsen.

En stigende del af fragten på Københavns Lufthavn flyves i dag med passagerfly i den såkaldte ’belly cargo’. Den udgjorde i 2015 knap 40 procent af den samlede mængde luftfragt.

”For især de lange interkontinentale flyruter er ’belly cargo’ en særdeles vigtig del af forretningen. Luftfragt kan udgøre op til 20 procent af omsætningen på flere passagerruter. Det er en af mange grunde til, at luftfragt er en væsentlig del af lufthavnens strategi for at skabe vækst og arbejdspladser i hele Danmark,” siger Peter Krogsgaard.

Af regulære fragtfly betjenes Københavns Lufthavn i dag af China Cargo Airlines, Singapore Airlines Cargo, Emirates Sky Cargo, DHL og FedEx.

Ud over Kuehne + Nagel huser Københavns Lufthavn fragtfirmaer som Air Cargo Handling, DHL Aviation, Fedex, Internationalt Postcenter, Spirit Worldwide Flight Services, Airland Logistics, CTS Express og Jetpak.

Kuehne + Nagel samarbejder i Danmark blandt andre med SAS, Lufthansa, KLM-Air France, Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates og Cargolux.