Nyt gebyr giver tungere løft

Gennem lang tid har 3F sammen med handlingselskaber og flyselskaber kørt en kampagne, som opfordrer de rejsende til hellere at pakke to lette kufferter end én tung for at spare bemandingen ved bagagebåndene for de meget tunge løft. SAS var også indtil fornylig med i denne kampagne, skriver epn.dk.

Ifølge Henrik Bay-Clausen, formand for 3F i Kastrup, er gebyret for kuffert nummer to et skridt i den forkerte retning, for det får passagererne til at proppe maksimalt i kuffert nummer ét. Problemet er, at stort set al bagage i lufthavnen håndteres manuelt og skal slæbes ombord og af flyene og af og på bagagebåndene med håndkraft.

Salgsdirektør Per Møller Jensen fra SAS siger, at erfaringerne fra andre flyselskaber viser, at bagagemængden er faldet med 20%, Fra 1. april hopper SAS med på vognen og opkræver 300 kr. i gebyr for kuffert nummer to til og fra USA.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.