Nyt hotel åbner i København

Babette_27_bedroom2HOTELLER: Reception i dag markerer åbning af Københavns nyeste hotel, Babette Guldsmeden. Der er brugt mange millioner kr. på at istandsætte bygningen og opgradere standarden.

”Det er gået rigtig fint siden åbningen af Babette Guldsmeden 20. februar. Næsten alle 98 værelser er klar nu. Der mangler nogle få, ligesom spa’en øverst på hotellet som forventet først er klar til maj.”

Det siger pressechef Kirsten Aggersborg hos hotelkæden Guldsmeden Hotels, der i eftermiddag markerer åbningen af sit fjerde hotel i København – for første gang uden for Vesterbro. Babette ligger på Esplanaden på Østerbro, tæt på A.P. Møller-Mærsks hovedkontor.

”Jeg skal ikke overdrive, men de første meldinger, vi har fået fra gæster på Babette er, at de er meget tilfredse. Kunderne har læst om det nye hotel på bl.a. standby.dk – og vi har fået mange henvendelser fra bl.a. firmakunder. Aldrig før har en åbning af et Guldsmed-hotel givet så mange henvendelser – ligesom vi er blevet fantastisk modtaget af indbyggerne og forretningsdrivende i kvarteret. A.P. Møller-Mærsk var vist de første, som nærmest stod med velkomstflag,” siger Kirsten Aggersborg til standby.dk

Økonomisk trængte First Hotels drev tidligere Hotel Esplanaden. Hotellet blev i efteråret overtaget af Guldsmeden Hotels, der har brugt millioner på ombygning af det 100 værelser store hotel, bl.a. er nogle miniature-værelser forsvundet, så der nu er 98 værelser og to mødelokaler.

Hotel Esplanaden ved Kastellet i København var i en årrække drevet af norske First Hotels, men det var et af de mindst seks hoteller, hvor First forlangte markante reduktioner i huslejen for at fortsætte. Det sagde hotellets ejer, ejendomsselskabet Datea, nej til – og tilbød andre operatører at overtage.

Valget faldt på Guldsmeden Hotels, der i forvejen har tre hoteller i København samt et i Aarhus, i Guldsmedegade (deraf navnet), hvor hoteleventyret begyndte i 1999 for ejerne, ægteparret Sandra og Marc Plesner Weinert. Hotellet i Aarhus med 27 værelser og et af hotellerne i København, Bertram med 47 værelser på Vesterbrogade, drives som franchise-hoteller. Plesner Weinert-parret har ud over deres flagskib, Axel i Helgolandsgade med 130 værelser, også Hotel Carlton ved Vesterbro Torv med 74 værelser – Hotel Babette er navngivet efter deres datter.

I mellemtiden har hotellet fået udskiftet bl.a. sine gamle møbler. ”Det er en god bygning, men det gamle inventar skal ud,” sagde Sandra Plesner Weinert for nylig til standby.dk