Nyt initiativ kom godt fra start

Seminaret havde indlæg fra denne trio, fra venstre Tivolis salgs- og marketingsdirektør Michala Svane, DR’s tidligere korrespondent i USA og i dag vært på TV-Avisen, Johannes Langkilde, og fremtidsforsker Claus Skytte. Foto: Michael Stub

Som noget nyt havde Stand By forud for aftenens afvikling af prisuddelingen inviteret gæsterne til en tretrinsraket af et seminar om eftermiddagen.

Her kunne de tilmeldte i mødelokalet Rotunden på Tivolis Hotel Nimb høre indlæg fra vært på TV-Avisen, DR’s netop hjemvendte USA-korrespondent, Johannes Langkilde, Tivolis salgsdirektør, Michala Svane, samt fremtidsforsker Claus Skytte.

Rotunden har plads til 80 siddende gæster, og der var tæt på udsolgt.

”Aktiv dialog med gæsterne”
Mens Tivoli årligt har ca. 4,5 mio. besøgende, har Danmarks største turistattraktion omkring dobbelt så mange besøgende på sine digitale onlinekanaler.

”Og vi kommer til at udvide med nye produkter og vil også styrke kommunikationen. Vi prøver at forlænge oplevelserne og være i aktiv dialog med vores gæster,” sagde Michala Svane, underdirektør i Tivoli med ansvar for salg og marketing.

I sit indlæg fortalte hun, hvordan Tivoli bruger digitale platforme til målrettet markedsføring for at tiltrække og fastholde gæster og give grund til at komme tilbage – drevet af indsigt om gæstens behov.

”Og vi har masser af data om vores gæster,” sagde Michala Svane. Disse indsamles bl.a. ved gæste-interviews med de besøgende i haven, med de oplysninger gæsterne frivilligt afgiver på Tivolis digitale kanaler, når de køber årskort osv.

”Men gæste-data er som sådan ligegyldige, hvis man ikke ved hvordan de skal bruges,” sagde Michala Svane.

Tivoli deler bl.a. sine besøgende op i gæste-grupper som kultur-gæster, der f.eks. kommer til koncerter, ballet mm i Koncertsalen, familie-segmentet, forretningskunder, ”fredags-rockerne” der kommer til rockkoncerterne på Plænen, venner osv.

Se mere på: Tivoli.dk

Et kig ind i Rotunden på Tivolis Nimb Hotel, hvor seminaret blev holdt og hvor Michala Svane, underdirektør i Tivoli med ansvar for salg og marketing, er i gang med sit indlæg. Foto: Michael Stub

”Jeg tog fejl”
Da Donald Trump i juni 2015 meddelte, at han stillede op til præsidentvalget i 2016, var Johannes Langkilde korrespondent for Danmarks Radio med base i Washington D.C.

Samme dag var han på i TV-Avisen, hvor han afviste at Donald Trump havde nogen chance for at blive USA’s næste præsident…

Dette var et af flere klip fra Johannes Langkildes fire år som DR’s korrespondent i USA, som han viste under sit indlæg på Stand By-seminaret.

Johannes Langkilde udgiver senere denne måned sin bogen ”Da amerikanerne gik hver til sit” – en blanding af hans oplevelser i de fire år i USA og hans forklaring på præsidentvalget sidste år.

Men inden Johannes Langkilde gik i gang med at fortælle om sin tid som korrespondent i USA og sin kommende bog, havde han en ”nyhed.” I starten af i år kom det frem, at Danmarks Radio havde betalt for at få hans hustrus hest transporteret til USA, da han i 2013 tiltrådte sin nye stilling.

“Jeg overvejer at skrive endnu en bog, den skal hedde ”Staldtips til Lønforhandlinger,” sagde han.

Johannes Langkilde holder i denne tid foredrag landet over om sin nye bog, den om USA – disse tager normalt to timer, ved Stand By-seminaret havde han en halv time.

Han sagde, at han på forhånd havde svært ved at se, at Donald Trump, der under valgkampen nærmest havde svinet alt og alle til, kunne blive valgt. Men Donald Trump ramte en nerve i det amerikanske samfund, sagde han.

”Der er en fænomenal splittelse i USA. På det økonomiske område ejer én pct. 35 pct. af værdierne, der er raceurolighederne mellem hvide og sorte samt hele den politiske splittelse. Mange havde troet, at sidste års præsidentvalg ville blive mellem Hillary Clinton fra Demokraterne og fra Republikanerne Jeb Bush (søn af præsident George Bush – præsident mellem Ronald Reagan og Bill Clinton og bror til George Bush, der var præsident mellem Bill Clinton og Barack Obama, red),” sagde Johannes Langkilde, der i 2012 interviewede Hillary Clinton, da hun som USA’s udenrigsminister var i København.

”Hun var simpelthen så sød og charmerende, men under sidste års præsidentkampagne fremstod hun kold, elitær og arrogant. Mange af Trumps vælgere var næppe enige med ham i alt, men de holdt sig for næsen og ørene over det han sagde, og stemte på ham i håbet om at han kunne gøre en forskel,” sagde Johannes Langkilde.

Se mere på: johanneslangkilde.com

Seminarets sidste taler var Claus Skytte, en kendt iværksætter, foredragsholder og forfatter til bøger om ”internetiseringen” og deleøkonomi. Claus Skytte er formand for Foreningen for Platformsøkonomi i Danmark, hvor han bl.a. rådgiver folketingets erhvervsordførere, store danske virksomheder som Danfoss, Tryg og COOP samt fagbevægelsen.

Se mere på: clausskytte.com

Se flere billeder fra Danish Travel Awards 2017 på Facebook