Nyt navn skal øge omsætning

Heidi Maak.

Heidi Maak.

REJSEBUREAU: I morgen, 1. august, omdøber 65-Ferie sig til Vitus Rejser. ”Dermed skal vi ikke bruge tid på at forklare, at man ikke skal være 65 år for at rejse med os,” siger bureauets adm. direktør, der forventer stigende salg som følge af det nye navn, som nu skal promoveres.

65-Ferie laver kun grupperejser og har gjort det siden starten i 1973, sidste år blev det til 870. I begyndelsen henvendte rejserne sig primært til pensionister, deraf navnet.

Adm. direktør Heidi Maak siger til standby.dk: ”Navnet Vitus Rejser er inspireret af den danske opdagelsesrejsende, Vitus Bering, der sejlede for den russiske zar. For et år siden begyndte vi at arbejde med at få et separat varemærke til 65-Ferie, men fandt ud af, at det ville blive noget juks med to varemærker. Derfor foreslog vi vores bestyrelse et nyt navn for 65-Ferie. Vi halter bagefter, når vi f.eks. på feriemesser først skal forklare, at 65-Ferie kan bruges af alle uanset alder, og så kan komme til at fortælle om vores produkt.”

”Samtidig har vi også haft en udfordring med, at de, som f.eks. er 65, men som i sindet er 50, ikke vil sættes i bås. De vil gerne rejse med os, men tiltrækkes ikke af navnet 65-Ferie.”

Trods navneskiftet til Vitus Rejser beholder rejsebureauet varemærket 65-Ferie. Sidste år havde bureauet 870 grupperejser med bus, fly og krydstogter, f.eks. flodkrydstogter i Europa.

Mens tallet af 65-Feries grupperejser sidste år var 60 pct. med bus og resten med fly, forventer Heidi Maak i år at det bliver fifty-fifty. ”Det er blevet billigere at flyve,” siger hun. 65-Ferie har i vintersæsonen også et oversøisk program, men ellers er hovedparten af rejserne i Europa.

Sidste år omsatte bureauet for 155 mio. og fik overskud. I år forventer Heidi Maak en omsætning på 165 kr.

”At vi skifter navn indebærer også forventning om at sælge flere rejser – fra 24.000 rejsende sidste år til 26.000 i år. I første omgang informeres de i vores store kundedatabase, men vi kommer også med stor kampagne,” siger Heidi Maak, der er i bestyrelsen for Danmarks Rejsebureau Forening.

”Markedet for ferierejser med busser har det svært, mange små busrejsebureauer kæmper. Før har de levet godt af pensionistgrupper, men de presses af billige flybilletter. 65-Ferie ligger stabilt på salg af busrejser, måske er det lidt i fremgang. Vi opgiver i hvert fald ikke busrejser,” siger Heidi Maak. Sammen med Gislev Rejser og Riis Rejser er 65-Ferie de største danske rejsebureauer for ferierejser med bus.

Vitus Rejser er fondsejet virksomhed, hvor overskud benyttes som tilskud til rejser for handicappede samt mindrebemidlede pensionister.

Vitus Jonassen Bering (1681-1741) fra Horsens var marineofficer i russisk tjeneste. Han beviste i 1728, at Asien og Nordamerika ikke er forbundet. Strædet mellem Asien og Nordamerika er opkaldt efter ham.