Ø-færger skal sende momspenge retur

Fanø fenja færgeTRANSPORT: Færgerne til og fra øer i Danmark har i løbet af foråret fået tilskud til billigere person- og godstransport. Men Skat har krævet moms af beløbet, og de penge skal nu tilbagebetales.

Der gik ikke længe, fra rederierne modtog et milliontilskud, til færgebilletterne blev sat ned. Det har blandt andet sat gang i turismen på de danske småøer, men det har også betydet, at skat har krævet en del af pengene i momsafregning.

For Fanøfærgen har det betydet, at af de 20,7 millioner kroner, rederiet har modtaget, har de måttet betale 3,3 mio. tilbage til staten, skriver tvsyd.dk

Borgmester på Fanø, Erik Nørreby, kalder situationen for en farce og opfordrer til, at man finder en løsning, så man ikke på én gang giver og tager fra ø-færgerne.

”Man kan regne det ud på kroner og ører, så man får en retfærdig ordning, så det er det enkelte færgeselskab, der får det beløb tilbage, som de har mistet på denne lille farce,” siger han.

Det er en EU-dom, der gør, at Skat skal opkræve moms af det tilskud, som Folketinget har besluttet at give til de små danske øer.