Færgen sejlede med Havfrueprisen

havfrue prisen 2015, anne-vibeke isaksen og Lindy Kjøller 1

Formand for Rejsejournalisterne, Anne-Vibeke Isaksen, med modtageren af Havfrueprisen 2015, adm. direktør for Færgen, Lindy Kjøller. Foto: Tony Brøchner / MCH.

Havfrueprisen, der i år blev uddelt for 13. gang, gives til person, firma eller organisation, der har gjort noget særligt for dansk turisme i det forgangne år.

I år var valget faldet på sammenslutningen Færgen, der består af fem danske færgeruter BornholmerFærgen, SamsøFærgen, FanøFærgen, AlsFærgen, og LangelandsFærgen.

Formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, sagde i motivationen for valget af Færgen ved åbningen af feriemessen i Messecenter Herning bl.a.:

”Dansk færgefart har enorm stor betydning for Danmarks mange øer, hvor folk både bor og hjertens gerne modtager turister. Livet er nemlig noget helt særligt på de danske øer og det har Færgen for længst fundet ud af. Derfor har vores prismodtager også taget initiativ til et helt unikt samarbejde mellem aktører, der som man siger, er i samme båd,” sagde Anne-Vibeke Isaksen og tilføjede:

”Som noget nyt står Færgen bag tiltag, hvor alle danske øer skal markedsføres under et varemærke – det er øer, som vores prismodtager som sådan slet ikke har noget med at gøre, men netop det at have modet til at tænke på andre og tænke stort, synes vi i Danske Rejsejournalister er prisværdigt. Det har dansk turisme brug for.”

Færgen gør noget særligt for de danske øer ved i tæt samarbejde med turistorganisationerne og de lokale aktører at udvikle øerne. Sidste år transporterede de fem rederier i Færgen ca. 4,5 mio. passagerer.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.