Øget hotel-konkurrence i Aarhus

aarhusHOTELLER: Med det nye planlagte kæmpehotel på Aarhus Ø bliver der mere rift om gæsterne i Aarhus. Der er stadig optimisme blandt byens mindre hoteller.

Mellem 2011 og 2015 er antallet af hotelværelser i Aarhus vokset 51 pct. Og med det nye planlagte hotel i Aarhus Ø, ser den tendens kun ud til at fortsætte.

I 2014 åbnede Comwell Aarhus med 240 værelser, og i 2017 får Arp-Hansen Hotel Group i Aarhus deres første hotel uden for København med 315 værelser. Hotellet i Aarhus får dog kun to stjerner.

Et af de mindre hoteller i Aarhus, Villa Provence, med 39 værelser ser optimistisk på den øgede konkurrence: ”Indtil videre har vi ikke kunnet mærke øget konkurrence. Heldigvis. Og vi tror faktisk ej heller, vi kommer til det i fremtiden. Det bliver måske nok mere de store hoteller, som kommer til at kæmpe lidt mere om gæsterne,” siger Steen Stenstrup, ejer af Villa Provence-hotellet til Standby.dk

Han forventer, at det store nye konferencehotel på Aarhus Ø vil lade flere gæster komme forbi de små hoteller.

”Med det nye store konferencehotel på Aarhus Ø kommer der endnu flere værelser, men de bygger også samtidig et meget stort konferencecenter med plads til 2.500 gæster, og det betyder klart, at der vil dryppe mange overnatninger af til byens øvrige hoteller,” siger han.