Øksnehallen, der er en del af DGI Byen, er fra fredag morgen igen klar som Københavns største vaccinationscenter. Arkivpressefoto: Region Hovedstaden.

Øksnehallen igen byens største vaccinationscenter

Fra fredag morgen til udgangen af februar overtager Region Hovedstaden atter Øksnehallen ved Hovedbanegården. Det store venue har måtte flytte flere arrangementer til andre steder.

”Samlet drejer det sig om, at vi med kort varsel har måtte flytte fire-fem arrangementer, der skulle være holdt i denne måned fra Øksnehallen. Det var en blanding af længe planlagte firmajulefrokoster og uddelingen af Dagbladet Børsens Gazelle-priser, sidstnævnte flyttes nu til Bella Center.”

Det siger salgsdirektør for DGI Byen, Kevin Helsinghof, til STANDBY.DK. Udover selve Øksnehallen, der nu igen skal være vaccinationscenter, tæller DGI Byen også CPH Hotel, Vandkulturhuset og CPH Conference.

”Vi er godt nok været imponeret over, hvor fleksible de berørte kunder, der havde lejet Øksnehallen, har været for at samarbejde for at frigive pladsen til Region Hovedstaden. En stor planlagt firmajulefrokost er nu rykket fra Øksnehallen og hjem til koncernen,” siger Kevin Helsinghof.

Fra i morgen, fredag, til udgangen af februar, omdannes Øksnehallen nemlig endnu engang til vaccinationscenter for borgere i Region Hovedstaden. I Øksnehallen kan der vaccineres op mod 4.000 borgere om dagen. Dermed er Øksnehallen hovedstadens største vaccinationscenter.

Glad for at støtte
Det er under et halvt år siden, at de sidste COVID-19-vaccinationer blev givet til fremmødte i Øksnehallen. Administrerende direktør i DGI Byen, Michael Stensbøl, siger i en pressemeddelelse:

”Med vores centrale placering i København og store faciliteter, følger et ansvar for at stille vores rammer til rådighed for Københavns borgere og Region Hovedstaden. Derfor er vi i DGI Byen glade for igen at støtte mod COVID-19,” siger Michael Stensbøl.

Hos Region Hovedstaden er man glade for, at DGI Byen igen kan danne ramme for Københavns største vaccinationssted. Regionsrådsformand Lars Gaardhøj glæder sig over den fleksibilitet, som DGI Byen har udvist for på rekordtid at kunne facilitere en genåbning af vaccinationscentret i Øksnehallen.

Han siger i pressemeddelelsen fra DGI Byen: ”Vi oplever professionalisme og stor fleksibilitet i vores samarbejde med DGI Byen, og det er lige netop dét, der er brug for i en tilspidset situation som denne. Hvis vi skal nå at vaccinere flest mulige inden jul, så er vi nødt til at arbejde i stor skala, som vi kan i Øksnehallen.

Og vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab, Helene Bliddal Døssing, siger: ”Vi har et enormt behov for at udbygge vores vaccinationskapacitet, og en genåbning af vaccinationscentret i Øksnehallen giver os mulighed for at håndtere op til 4.000 vaccinationer om dagen midt i det centrale København.”

Relaterede artikler:

Brancheforeninger kræver hurtigt nye hjælpepakker

Færdigvaccinerede over 60 år kan stadig rejse

Forskel på virksomhedskrav om coronapas

Hotel- og kongrescenter nyder ketchupeffekten