Ønsker Hilton tilbage til København

HOTELLER: Hilton kan være på vej tilbage til Danmark – måske både i København og Aarhus. ”Det kunne være super at få et af verdens stærkeste hotelvaremærker tilbage efter Københavns Lufthavns fuldstændigt tåbelige beslutning om at smide dem ud,” lyder det fra koncernchefen for BC Hospitality Group, Allan Agerholm.

Allan L. Agerholm er i disse dage til Hilton Owners Orientation i Amsterdam. ”Det kunne være super at få et af verdens stærkeste hotel varemærker tilbage til byen efter Københavns Lufthavns fuldstændigt tåbelige beslutning om at smide dem ud og erstatte med Clarion,” skrev han i går på sin Facebook-side.

Allan Agerholm, der var adm. direktør for Hilton Copenhagen Airport mellem 2004 og 2007, er i dag koncernchef for BC Hospitality Group. Den omfatter ud over Bella Center bl.a. de tre store københavnske hoteller, AC Bella Sky, Copenhagen Marriott og Crowne Plaza.

Fra Amsterdam siger Allan Agerholm til standby.dk: ”Med den, efter vores opfattelse, meget irrationelle beslutning om at skifte Hilton ud i Københavns Lufthavn – et hotel som havde en af byens bedste toplinjer – så har det høj prioritet for os at bringe Hilton tilbage hurtigst muligt. Vi arbejder på et par helt konkrete muligheder, som vi håber at kunne præsentere i løbet af efteråret.”

Videre lyder det fra koncernchefen i BC Hospitality Group: ”Det er vores klare strategi at åbne internationalt brandede hoteller i de skandinaviske hovedstæder, da disse hotelmarkeder (København, Stockholm og Oslo, red) er Europas mest underrepræsenterede hovedstæder, hvad angår internationale hoteller.”

Allan Agerholm tilføjer, at BCHG også overvejer store provinsbyer, hvor f.eks. Gøteborg eller Aarhus ”fint ville have plads til mid-market internationalt brandet-hoteller som f.eks. Hilton Garden Inn, Holiday Inn eller Moxy by Marriott.”

Hilton blev erstattet med norsk hotelkæde

Af stadig uforklarede årsager opsagde Københavns Lufthavn i januar i år overraskende samarbejdet med Hilton, der havde drevet lufthavnens hotelbygning siden åbningen i 2001. Det 5-stjernede Hilton Copenhagen Airport havde 382 værelser. Københavns Lufthavn ejer hotelbygningen.

I stedet blev driften 1. april overtaget af den norske hotelkæde Choice Hotels – i dag hedder hotellet Clarion Hotel Copenhagen Airport. Dermed mistede Danmark sit eneste Hilton-hotel.

Efter Københavns Lufthavn fyrede Hilton som operatør af Hilton Copenhagen Airport, sendte Hilton meddelelse om, at den ”undersøger nye muligheder for at udvide sin danske portefølje.”

Som led i aftalen med Københavns Lufthavn om at overtage bygningen med Hilton, indgik Choice også aftale med lufthavnen om at bygge et nyt hotel med 500 værelser ved siden af Hilton-bygningen. Det nye hotel til over 700 mio. kr. skal stå klart i 2020 og bliver et Comfort Hotel, der også er et af Choice’s varemærker.​

x

Læs Også

7’eren: ”Robotter kan aldrig erstatte den menneskelige kontakt”

7’eren med Katia Østergaard, administrerende direktør i Horesta, og spørgsmål om byggeplaner for hoteller i København, aircondition i varmen og om lav løn er årsag til mangel på arbejdskraft,

Københavns nye hoteller giver tusindvis af nye jobs

Der er 8.500 nye hotelværelser på vej i København. ”Vi frygter udfordringer, hvis hotellernes belægningsprocent ikke stiger - samt mangel på arbejdskraft,” siger Dansk Erhverv, der spår om 8.000 nye arbejdspladser.

Lav vækst på danske hoteller bekymrer Horesta

I årets første halvår steg væksten i hotelovernatninger i hele Danmark kun 1,4 procent – alene i København åbner frem mod 2021 cirka 8.500 nye hotelværelser.

Hotelkæde klar med ny salgsdirektør

Karina Lauritzen er ny salgsdirektør i Danmark for norske Nordic Choice Hotels, der er på vej med luksushotel i det centrale København og stort hotel ved Københavns Lufthavn.

Hotelkæde har aircondition i alle nye hoteller

Der er ingen officielle tal om, hvor mange af Københavns cirka 21.000 hotelværelser der har aircondition. Men hovedstadens største hotelkæde har det på alle sine nyeste hoteller – også de 2-stjernede.

Hotel udvides til et af Københavns største

Københavns største hotelkæde vil bruge over 400 millioner kroner på at udvide sit næststørste hotel med yderligere 270 værelser. Dermed bliver det hovedstadens 3. største med 768 værelser.