Ønsker Hilton tilbage til København

HOTELLER: Hilton kan være på vej tilbage til Danmark – måske både i København og Aarhus. ”Det kunne være super at få et af verdens stærkeste hotelvaremærker tilbage efter Københavns Lufthavns fuldstændigt tåbelige beslutning om at smide dem ud,” lyder det fra koncernchefen for BC Hospitality Group, Allan Agerholm.

Allan L. Agerholm er i disse dage til Hilton Owners Orientation i Amsterdam. ”Det kunne være super at få et af verdens stærkeste hotel varemærker tilbage til byen efter Københavns Lufthavns fuldstændigt tåbelige beslutning om at smide dem ud og erstatte med Clarion,” skrev han i går på sin Facebook-side.

Allan Agerholm, der var adm. direktør for Hilton Copenhagen Airport mellem 2004 og 2007, er i dag koncernchef for BC Hospitality Group. Den omfatter ud over Bella Center bl.a. de tre store københavnske hoteller, AC Bella Sky, Copenhagen Marriott og Crowne Plaza.

Fra Amsterdam siger Allan Agerholm til standby.dk: ”Med den, efter vores opfattelse, meget irrationelle beslutning om at skifte Hilton ud i Københavns Lufthavn – et hotel som havde en af byens bedste toplinjer – så har det høj prioritet for os at bringe Hilton tilbage hurtigst muligt. Vi arbejder på et par helt konkrete muligheder, som vi håber at kunne præsentere i løbet af efteråret.”

Videre lyder det fra koncernchefen i BC Hospitality Group: ”Det er vores klare strategi at åbne internationalt brandede hoteller i de skandinaviske hovedstæder, da disse hotelmarkeder (København, Stockholm og Oslo, red) er Europas mest underrepræsenterede hovedstæder, hvad angår internationale hoteller.”

Allan Agerholm tilføjer, at BCHG også overvejer store provinsbyer, hvor f.eks. Gøteborg eller Aarhus ”fint ville have plads til mid-market internationalt brandet-hoteller som f.eks. Hilton Garden Inn, Holiday Inn eller Moxy by Marriott.”

Hilton blev erstattet med norsk hotelkæde

Af stadig uforklarede årsager opsagde Københavns Lufthavn i januar i år overraskende samarbejdet med Hilton, der havde drevet lufthavnens hotelbygning siden åbningen i 2001. Det 5-stjernede Hilton Copenhagen Airport havde 382 værelser. Københavns Lufthavn ejer hotelbygningen.

I stedet blev driften 1. april overtaget af den norske hotelkæde Choice Hotels – i dag hedder hotellet Clarion Hotel Copenhagen Airport. Dermed mistede Danmark sit eneste Hilton-hotel.

Efter Københavns Lufthavn fyrede Hilton som operatør af Hilton Copenhagen Airport, sendte Hilton meddelelse om, at den ”undersøger nye muligheder for at udvide sin danske portefølje.”

Som led i aftalen med Københavns Lufthavn om at overtage bygningen med Hilton, indgik Choice også aftale med lufthavnen om at bygge et nyt hotel med 500 værelser ved siden af Hilton-bygningen. Det nye hotel til over 700 mio. kr. skal stå klart i 2020 og bliver et Comfort Hotel, der også er et af Choice’s varemærker.​

x

Læs Også

Berømt avis hylder københavnske hoteller

New York Times sætter navn på otte hoteller som det er værd at rejse til København for at opleve – to af hotellerne har kun ét værelse…

Historisk hotel konkurs – men renoveres og genåbner

For få uger siden blev det smukke Jørgensens Hotel i Horsens begæret konkurs. Nu vil ejeren renovere den slidte bygning og genåbne hotellet. Til gengæld lukket et andet hotel i byen.

Comwell opgiver hotel i Sønderborg

Den danske hotel- og konferencekoncern kan ikke blive enig med ejeren af hotelbygningen om en ny lejeaftale. Sønderborg får i år sit hidtil største hotel.

Her er Danmarks 10 største hoteller – uden for København

Samlet har de 10 største danske hoteller uden for København 2.753 værelser. Alene i Aarhus er der mindst fem nye hoteller på vej.

Kendt københavnsk hotel istandsat

De nye ejere af Hotel Østerport har renoveret hotellet og er blandt andet klar med en Handy Smartphone, der giver gæsterne ubegrænset brug af data og telefoni.

Stort Aarhus-hotel bliver endnu større

Mens hotellet i dag har 240 værelser vil ejeren af bygningen opføre nabohotel med yderligere 198 værelser.