Øresundsrejsende vælger X2000

Foto: Johan Wessman,

Foto: Johan Wessman,

Den der kører med SJ i stedet for Øresundstog over sundet, får en roligere og hurtigere rejse fra København til Malmö.

Det har fået antallet af rejsende, som benytter X2000 mellem de to byer til at stige med 44% siden marts i år, sammenlignet med i fjor. Men for SJ er det samlede antal passagerer over Øresund mindsket med 20-25%.

X2000 standser kun på Hovedbanegården i København og Malmö C og har på grund af ID-kontrollerne kun tre afgange i døgnet. Prisen er også højere – 112 kroner for en enkelt rejse, mod 77 kroner med  Øresundstoget – men SJ-passagererne slipper for at skifte tog ved Kastrup og rejsen går en halv time hurtigere, da ID-kontrollen sker inden afgang på København H., skriver News Øresund.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.