Også københavnere kan spare på grænsehandel

Danskerne køber for op imod 12 milliarder kroner syd for grænsen, men det er en god idé at tjekke, hvor meget der skal købes ind for før der er god økonomi i at køre til Tyskland for at handle, skriver business.dk.

 

Ifølge cheføkonom i Spar Nord, Jens Nyholm, er det ikke nok at sammenligne priser på interessante varer i Danmark og Tyskland. Man skal også medregne benzin, afskrivninger på bilen og forplejning på turen.

 

En familie, som kører til grænsen skal tage et kig på kilometertallet og eventuel færgebillet. Jens Nyholm har beregnet, hvor meget familier fra landets fire største byer skal handle for, hvis resultatet skal gå i nul, og for de fleste kan det svare sig at tage på storindkøb.

 

Fra Odense skal man mindst handle for 1.235 kroner, mens århusianere og aalborgensere mindst skal lægge henholdsvis 1.440 kroner og 2.340 kroner i grænsebutikkerne.

 

Fra København og med færge via Rødby skal man mindst handle for 2.070 kroner, mens beløbet stiger til 3.115 kroner, hvis man kører over broen. Med de køb er man i nul med hensyn til udgifter og besparelser.

 

Et prøveindkøb, som dagbladet B.T. har gennemført hos Lidl i Flensborg og Netto i Padborg viser en besparelse på 40% på almindelige dagligvarer, som smør, kød, mel, sukker, kaffe, mælk. Prisen var 1.462 kroner på den danske side af grænsen – og prisen på de samme eller tilsvarende varer 8,5 kilometer længere sydpå lød på 967 kroner.

 

Detailhandlende i Sønderjylland peger på fedt- og sukkerafgifter samt den tyske moms på fødevarer på 7% overfor den danske moms på 25% som årsager til den meget store prisdifference.

Skrevet af Flemming Juul