OK til ny ejer af stort charterbureau

apollo grækenland ferie charterREJSEBRANCHEN: EU siger god for, at tyske REWE Group køber schweiziske Kuonis rejsedivision, der i Norden bl.a. omfatter charterrejsebureauet Apollo. Når Falk Lauritsen Rejser snart indlemmes i Apollo bliver det Danmarks tredjestørste charterrejsebureau.

Den nye rejsedivision får navnet Apollo Travel Group og omfatter i Norden ud over Apollo flyselskabet Novair, det danske charterrejsebureau Falk Lauritsen Rejser og sportsresortet Playitas på Fuerteventura.

Standby.dk kunne for nylig oplyse, at efter efterårsferien indlemmes Falk Lauritsen Rejser i Apollo Danmark. Med samlet 164.000 chartergæster sidste år står Apollo til at rykke en plads op og blive Danmarks tredjestørste charterrejsebureau – kun overgået af Spies og Star Tour.

Kuoni og REWE meddelte i juni, at parterne var blevet enige om salg af Kuonis rejsearrangørvirksomhed. Det omfatter Kuonis forretningsenheder i Schweiz, Storbritannien, Benelux-landene og Norden. Den aftale er nu godkendt af EU’s konkurrencemyndigheder.

DER Touristik, som er REWE Groups rejsedivision, ser opkøbet af Apollo som en mulighed for opnå en førende position i Norden.

Danske Leif Vase Larsen er adm. direktør for Apollo Travel Group i Norden. Han siger i pressemeddelelsen: ”Vores filosofi om mangfoldighed og det faktum, at det lokale fokus er i overensstemmelse med DER Touristiks måde at tænke på, styrker os. Vores nye ejere tilskynder individualisme og forskellige måder at gøre tingene på, hvilket vil være områder, der adskiller os væsentligt fra vores nærmeste konkurrenter.”

DER Touristik får – med Kuoni ombord – en omsætning på syv milliarder euro om året og 7,7 mio. kunder i 14 lande. Koncernchef, Sören Hartmann, siger: ”DER Touristik afviser at samle alle de nye varemærker under én enhed. Alle nationale enheder og varemærker forbliver som de er. I stedet skaber vi et paneuropæisk netværk af meget stærke virksomheder i rejsebranchen.”

Siden den store schweiziske Kuoni-koncern i januar satte sin rejsearrangør-division i Europa til salg, har de ca. 2.350 medarbejdere spændt ventet på nyt. Alene i Norden har Kuoni 780 ansatte.

Leif Vase Larsen vendte i starten af året tilbage til Kuoni som adm. direktør for Kuoni i Norden. Han stod også fra 2006-2013 i spidsen for Kuoni i Norden, mens han fra 2009 havde ledelsesansvar for Kuoni på andre europæiske markeder.

REWE-gruppen har ca. 330.000 ansatte og omsatte sidste år for 51 milliarder euro. I 2014 omsatte Kuonis europæiske rejsearrangører for ca. 14.5 milliarder kr.