Oneworld snupper Star Alliancens brasilianske fætter

2019/08/defaultmain.jpgOneworld-alliancen overtager 31. marts næste år brasilianske TAM Airlines fra Star Alliance, som dermed igen mister et brasiliansk medlem. Næste medlem af Oneworld er Qatar Airways som kommer ombord med udgangen af denne måned.

Det er sagt før, at nogen der aldrig bliver arbejdsløse, er skiltemalerne i de tre luftfartsalliancer, Oneworld, Skyteam og Star Alliance. Alliancerne skifter hele tiden medlemmer.

Brasilianske TAM Airlines, ejet af chilenske LATAM Airlines Group, lander med udgangen af marts næste år i Oneworld. Dermed får Oneworld det største flyselskab i Brasilien, der har Latinamerikas største økonomi og rejsemarked.

Det er anden gang, Star Alliance mister et brasiliansk medlem, det første var Varig, der gik konkurs i 2006.

Oneworld har netop fået LAN Colombia som nyt medlem, det er også med i chilenske LATAM Airlines Group. Samlet har LATAM over 54.000 ansatte.

LATAM-gruppen omfatter også associerede Oneworld-medlemmer som LAN Argentina, LAN Ecuador og LAN Peru. I alt har Oneworld 30 associerede flyselskaber.

Brasilianske TAM betjener 60 lufthavne i 16 lande i Latinamerika, USA og Europa med dets 161 fly og 800 daglige afgange. Sidste år havde selskabet 38 mio. passagerer.

Med TAM og LAN Colombia samt de andre flyselskaber på tærsklen til at komme med i Oneworld, vil alliancen være tæt på at betjene på 1.000 lufthavne i over 150 lande med i snit 14.000 daglige flyvninger. Sidste år havde Oneworld-medlemmerne 480 mio. passagerer.

Næste år kommer også SriLankan Airlines i Oneworld, som også US Airways fra Star Alliance har kurs mod efter det forventes overtaget af American Airlines fra Oneworld.